Mariborski mestni tek privabil 2.300 tekačev

Vir: ŠZ MB

Tretji mariborski mestni tek se je uspešno zaključil, v okviru dogodka pa je letos po
mariborskih ulicah v dveh dneh teklo 2.300 tekačev. Organizator dogodka, Športna zveza Maribor, se je letos odločila, da dogodek izpelje v dveh delih. V petek je potekal otroški Ajdin tek, po trasi katerega so tekli mariborski osnovnošolci. Včeraj pa se je odvil še osrednji tek, ki je letos potekal po nekoliko spremenjeni trasi. Dogodek je zaznamovala tudi dobrodelnost.

Za razliko od lanskega leta, je bila trasa letos daljša (5km), tek pa je po obliki ostal enak. Ponudil je dve dolžini teka: na 5 in 10 km. Trasa je tekače peljala mimo najlepših točk mesta, skozi samo mestno jedro. Z izbiro trase, ki poteka skozi strogi center mesta, je mariborski mestni tek v treh letih že začel dobivati svojo prepoznavno obliko družinskega (manj zahtevnega) teka, s čimer vsako leto k teku pritegne številne lokalne rekreativce, pa tudi tiste, ki se sicer manj resno ukvarjajo s športom. Osnovni namen teka je namreč ljudi
pripraviti do gibanja in promovirati zmerno ukvarjanje s športom. Letos se je teka skupno v dveh dneh udeležilo 2.300 tekačev. Število tekačev pa se je ob koncu dogodka pretvorilo v znesek, ki ga organizator namenja fundaciji Gibaj Maribor.

Vir: ŠZ MB

Dobrodelna nota je letos pomembno zaznamovala dogodek, organizator pa je že pred samo prireditvijo najavil, da bo 1 evro od vsake vplačane startnine namenil za podporo športa in gibanja med socialno ogroženimi otroki. Za otroški tek je v fundacijo sredstva namenil glavni sponzor petkovega dogodka, Kopija nova, sredstva od sobotne prireditve pa v fundacijo namenja organizator, Športna zveza Maribor. Na novo ustanovljena fundacija Gibaj Maribor se bo tudi v prihodnje zavzemala, da bodo z zbranimi sredstvi čim večjemu številu lokalnih socialno ogroženih otrok omogočili dostop do športa in rekreacije.

Tretji mariborski mestni tek je letos zaznamoval tudi naziv Evropsko mesto športa, ki ga mesto nosi v 2018. Ob lepi udeležbi in pozitivnem odzivu udeležencev pa gre računati, da se bo dogodek počasi zapisal med tradicionalne tekaške prireditve pri nas. Znan je že termin prihodnjega mestnega teka: 6. in 7. 9 2019.

Organizator teka, Športna zveza Maribor se ob zaključku tekaškega dogajanja že ozira na naslednji dogodek, ki se bo pod okriljem zveze dogajala v Mariboru. V okviru Evropskega tedna športa (zadnji teden septembra), se bo v Športnem parku Tabor, 29.9.2019 odvil Festival športa, ki bo obenem sklenil celotedensko športno dogajanje v mestu.

Oddaj komentar