Mariborski futsalisti nocoj v boj z Dobovcem

FOTO: Facebook Futsal Club Maribor

Danes se s tekmami 1. kroga pričenja 23. sezona 1. SFL, prve slovenske futsal lige. V prvi tekmi 1. kroga bo njihov nasprotnik FK Dobovec. 

Letošnja sezona 1. SFL bo zelo kvalitetna in izenačena, vsaj ko govorimo o krogu favoritov za zgornji del prvenstvene lestvice. Denimo  Dobovec je okrepil reprezentančni trojec Kristjan Čujec, Damir Puškar, Rok Mordej; državni prvak je poiskal okrepitev na Hrvaškem in v BiH, Litijani pa so pripeljali duo Alen Fetić in Denis Totoškovič.

“Derbi na uvodu v prvenstvo je velik izziv za našo ekipo, Dobovec pa je vedno trd in neugoden tekmece. Ekipo spoštujemo, a v boj gremo brez bele zastave. Rad bi pohvalil moje igralce za pristop na treningu. Mesec dni smo skupaj, to se zdaj že pozna, radi pa bi to kronali z zmago. Pričakujem kvalitetno tekmo, zmagi pa bo bližje tisti, ki bo na agresivno obrambo naredil manj napak. Pomemben bo izhod iz obrambne tretjine ter oba vratarja,” derbi napoveduje Matej Gajser, ki je na klop Mariborčanov sedel po tem, ko je je iz kluba odšel hrvaški trener Robert Grdović.

Mariborski futsalisti so menjali tudi glavnega pokrovitelja, prav tako gredo v prvenstvo spremenjeni. K Mariborčanom so vstopili trije, ki so še spomladi nosili dres Dobovca, in sicer Aleš Vrabl, Rok Rednak in Uroš Kroflič. V dresu prvakov pa nocoj ne bo Kristijana Postružina, ki se z reprezentanco Hrvaške pripravlja na play off kvalifikacij za uro 2018, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem 2018 v Sloveniji.

Na drugi strani se bo predstavila močna zasedba Dobovca, ki jo bo vodil hrvaški strateg Kujtim Morina, ki je tako kot Kristjan Čujec in Rok Mordej prišel iz zagrebškega Nacionala. Iz Maribora je prišel na pomoč Damir Puškar. “Tako na začetku prvenstva nas čaka kar derbi na terenu Maribora. Pričakujem težko in zahtevno tekmo. Ki bo tudi pokazala, kje se nahajamo po pripravah. Mariborčani so na tekmi superpokala pokazali, da so neugodna in trda ekipa,” je napovedal trener Morina svoj derbi na prvi uradni tekmi v prvenstvu.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar