Mariborski 27. Športni vikend še bogatejši

Športni vikend Maribor, Vir: Facebook Športni vikend Maribora

Ta konec tedna, 3. in 4. junija, v Mariboru prirejajo že tradicionalni, 27. Športni vikend.

Tudi letos se bodo aktivnosti odvijale dva dni. Slednje so izključno lokalni (mariborski) klubi in društva, ki svojim obiskovalcem v veliki večini ponudijo brezplačne športne aktivnosti ali pa predstavitev svoje dejavnosti, nekateri pa svojo ponudbo ponudijo s popustom. Od leta 1991, ko je sodelovalo okrog 7000 meščanov, pa do letos je program rasel in se bogatil, verjetno največji preskok pa doživel v zadnjih letih, ko smo pričeli v organizacijo in izvedbo dogodka dodajati nove lokacije in nove izvajalce.  “Recept se je izkazal za pravilnega in našemu pozivu k sodelovanju se je letos pridružilo kar štirideset partnerjev,« je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik Športne zveze Maribor Uroš Lovrenčič. 

Novinarska konferenca, 27. Športni vikend v Mariboru

Dogodki za vse generacije bodo zagotovo popestrili vikend. Organizatorji so tako poskrbeli tudi za dostopnost na dogodek. Tako bo na voljo brezplačen prevoz z avtobusom številka 6 – Vzpenjača. Za povratni prevoz s krožnokabinsko žičnico pa boste oba dneva odšteli le en evro. Delovala bo od 7. do 22. ure, od tega med 8. in 18. uro neprekinjeno. »Sedežnica Radvanje bo na razpolago brezplačno za uporabo, kar je zelo pomembno saj je tudi tam del infrastrukture, ki je pomemben za Mariborčane in turiste,« je pojasnil Andrej Verlič iz Marproma. Ob tem je še dodal, da bo brezplačen prevoz s sedežnico oba dneva na voljo, in sicer, v smeri Trikotne jase od 9. do 18. ure, v smeri v dolino pa od 9. do 20. ure.

Na današnji novinarski konferenci so organizatorji pozvali tudi k odgovornosti. Zato so vse udeležence pozvali k odgovorni vadbi in primernemu obnašanju ter upoštevanju navodil. “Vse dejavnosti se izvajajo popolnoma na lastno odgovornost. Defibrilator bo na voljo na zgornji postaji Pohorske vzpenjače,” so dejali.

Nekoč ob športnem vikendu tudi otvoritev kopalne sezone na Mariborskem otoku, a tokrat bo treba počakati 

»Kar nekaj pogajanj smo vložili, da bi prihajajoči vikend pomenil tudi začetek sezone kopanja na prostem. Od upravljalcev smo prejeli informacijo, da to ni mogoče. Mariborski otok se bo v najboljšem primeru odprl 17. junija, če ne takrat pa teden kasneje,« je povedal Lorenčič.

Pester nabor dogodkov si lahko ogledate na http://www.sportni-vikend.si/program/

Oddaj komentar