Mariborčani še vedno neporaženi

Včeraj je bila v dvoranskem nogometu odigrana zaostala tekma 11. kroga med Mariborom in Litijo. Derbi je postregel s številnimi priloznostmi, vročo krvjo in tesnim rezultatom, na koncu pa so slavili Mariborčani.

Proen Maribor: FC Litija
Proen Maribor: FC Litija

Vijoličasti so odigrali prvo uradno tekmo v letu 2017. V Maribor je prišla dobro poznana Litija, s katero so v slabem letu dni odigrali že 7 tekem. Trenutno vodilni ekipi prve slovenske futsal lige se zato dobro poznata.

Prvi polčas se je končal z 2:2. Za Mariborčane je oba zadetka vknjižil Fideršek, pri gostih pa sta bila uspešna Šturm in Turk. Prava drama pa se je odvijala v drugem polčasu, ko je Čujec poskrbel za vodstvo Litije in tako resno ogrozil štajerski zmagoviti niz. Kljub temu pa to ni zadostovalo za zmago, zadnjo besedo so imeli Mariborčani, ki so preko Alena Fetiča zrežirali preobrat.

Matej Fideršek je kot razlog za tesno zmago izpostavil neizkoriščene priložnosti v napadu in hkrati dejal, da je njegova ekipa na koncu pokazala pravi karakter.

Mnogi, vključno s trenerjem Litije Tomislavom Horvatom, so mnenja, da je redni del lige že odločen, saj Mariborčani dominirajo z osmimi točkami prednosti.

Nasprotujoče pa je mnenje aktualnih državnih prvakov, ki ne želijo prehitevati.

Kjub temu se pri Litijanih zavedajo, da se državno prvenstvo ne odloča po rednem delu tekmovanja, zato napovedujejo, da boj za prvo mesto še zdaleč ni končan. V naslednjem krogu Mariborčani igrajo proti KMN Tomaž, Litija pa bo pred domačimi tribunami gostila Benediktčane.

Oddaj komentar