Mariborčani pripravljeni na tekmo z gruzijskim nasprotnikom

Vir: NK Maribor

Mariborčani bodo danes igrali z gruzijskim Čihurejem, v Tbilisiju se bo tekma začela ob 18. uri. 

Poleg Maribora danes na  evropski nogometni sceni še Olimpija, Domžale in Rudar 

Maribor je v prvem krogu premagal albansko ekipo Partizani, Rudar je odpravil sanmarinski Tre Fiori, Domžale pa Široki Brijeg iz Bosne in Hercegovine. V tem tekmovanju pa se jim je pridružila še Olimpija; Ljubljančani so kot prvaki nastopili v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov, toda po neuspehu s Qarabagom so se za drugi krog preselili v drugi kakovostni razred evropskih klubskih tekmovanj.

Njihov naslednji tekmec bo danes severnoirski Crusaders. Zmagovalec para Olimpija – Crusaders se bo v tretjem krogu pomeril s poražencem dvoboja Bate Borisov – HJK Helsinki.

Mariborčani bodo igrali z gruzijskim Čihurejem, v Tbilisiju se bo tekma začela ob 18. uri. Zmagovalca slovensko-gruzijskega para na naslednji stopnji tekmovanja čaka boljši iz obračuna med Osijekom in škotskim moštvom Rangers.

Domžale igrajo danes ob 16. uri po slovenskem času v gosteh z rusko Ufo, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić. Domžale bodo, če bodo izločile Ufo, v naslednjem krogu igrale z boljšim iz dvoboja med budimpeštanskim Honvedom in luksemburškim ekipo Progres Niederkorn.

Nogometaši Rudarja danes ob 17.30 pričakujejo romunski FCSB iz Bukarešte oziroma Steauo; če bo Velenjčanom uspelo izločiti tekmece s slavnim imenom in zgodovino, jih v naslednjem krogu kvalifikacij čaka bodisi splitski Hajduk ali pa Slavia iz Sofije.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar