Mariborčani premagali Čihuro z 2:0

Nogometaši Maribora so se prebili v 3. krog kvalifikacij evropske lige, potem ko so v Ljudskem vrtu na povratni tekmi 2. kroga premagali gruzijsko Čihuro z 2:0 (0:0). Prva tekma se je končala z 0:0.
Nogometaši Maribora so se težje od pričakovanj uvrstili v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo. Potem ko so prvo tekmo v Gruziji remizirali brez zadetkov, so pred svojimi gledalci potrebovali 70 minut, da so strli odpor Čihure. Strelec ključnega zadetka je bil Luka Zahović v 70. minuti, končni izid tekme pa je v 96. minuti postavil kapetan Marcos Tavares.

Mariborčani so tako upravičili vlogo favorita, a njihovi privrženci so trepetali do zadnjih sekund. Gruzijski pokalni prvaki so namreč po prejetem zadetku zaigrali precej bolj napadalno in dvakrat resno ogrozili vrata Jasmina Handanovića.

Varovanci Darka Milanića se bodo v tretjem krogu pomerili s škotskim Glasgow Rangers.

Maribor bi lahko vprašanje napredovanja rešil že na prvi tekmi v Gruziji, a je bil tako kot v prvem polčasu v Ljudskem vrtu premalo učinkovit. Zrele priložnosti po premoči na celotnem igrišču je zapravljal kot po tekočem traku. Najprej Tavares, nato Marko Šuler, pa Dino Hotić in še Amir Devišević.

Tudi v drugem polčasu je bilo podobno. Turški sodnik je v 55. minuti razveljavil zadetek Maribora zaradi prekrška Tavaresa, zato so morali gledalci čakati do 70. minute, da so videli prvi zadetek. Hitro akcijo ob mojstrski podaji Tavaresa je v dvoboju z oči v oči z vratarjem kronal Luka Zahović.

Slavje na tribunah ni bilo prav dolgo, saj so gostje že v naslednjem napadu pokazali, da so lahko tudi nevarni. Na srečo Maribora niso bili dovolj natančni oziroma je bil vratar Handanović vedno na pravem mestu.

Končni izid tekme je v 96. minuti postavil Tavares po nesebični podaji Jasmina Mešanovića.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar