Mariborčani izgubili proti Rijeki

HNK Rijeka - NK Maribor 4:0 (3:0), Stadion Kantrida. Foto: M. Pigac

Včeraj je na stadionu na Kantridi odvila prijateljska tekma med Vijoličastimi in Rijeko. Nogometaši Rijeke so premagali Mariborčane s 4:0. 

Tekmo si je ogledalo 10 tisoč navijačev, ki  so poskrbeli za izjemno vzdušje. Nogometaši HNK Rijeka, ki ga vodi Matjaž Kek, so na prijateljski tekmi s 4:0 premagali Maribor

HNK Rijeka – NK Maribor 4:0 (3:0), Stadion Kantrida. Foto: M. Pigac

Vrnitev na Kantrido je bil projekt navijačev Rijeke in je prinesel nov dokaz, kako ima mesto v Kvarnerskem zalivu rado nogomet. Stadionu, ki je zadnja dobra tri leta sameval, saj Rijeka igra na novem stadionu Rujevica, je včeraj znova “doživel” pravo vzdušje. Kljub porazu Maribora je bila prijateljska tekma na Kantridi pravi spektakel.
Mariborčani so se na Hrvaško odpravili v nekoliko okrnjeni zasedbi, brez reprezentantov in poškodovanih ter tako pokazali igro, ki je nismo bili vajeni v prejšnjih tednih. “Jasno je po tako visokem porazu težko izbrati pozitivne zadeve, vendar je dejstvo, da smo igrali v postavi, ki ni optimalna zaradi odsotnosti reprezentantov in igralcev, kateri imajo težave s poškodbami. Začetek je še bil soliden, potem pa smo proti ekipi, ki nas je nekoliko počakala, izgubili tisti pravi trenutek,” je po tekmi dejal trener vijoličastih Darko Milanič.  Ter dodal, da so po zadetku bili “bistveno preveč nepotrpežljivi, odprti. Preveč avtocest je nastalo vsepovsod do naših vrat in nismo več uspeli obdržati dogovora. V drugem polčasu sem hotel umiriti zadeve, z menjavami se je to tudi zgodilo. Ampak smo pred tem preveč visoko napadali nasprotnika, kar se nam ni obrestovalo,” je dodal Milanič.

V 11. minuti je bil Jakov Puljić natančen izvajalec enajstmetrovke, potem ko je Ivković ob poskusu izbijanja žoge v kazenskem prostoru zadel Raspopovića. Na 2:0 je povišal Alexander Gorgon, pred polčasom je z več kot dvajsetih metrov zadel še Antonio Čolak. Končni izid je v 54. minuti (pol minute po vstopu v igro) postavil Brazilec Heber.

 

 

Oddaj komentar