Mariborčani državni prvaki

Sinoči so se nogometaši Maribora in Gorice, v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije, razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1). Mariborčani so s tem štiri kroge pred koncem že osvojili naslov državnega prvaka za sezono 2016/17.

Mariborčani so si že pred včerajšnjo tekmo zagotovili 14. naslov državnih prvakov, saj so Domžale izgubile na gostovanju pri Kopru z 0:3. Za vijoličaste, ki so bili štiri kroge pred koncem na vrhu, tako ni mogel ogroziti nihče. Naslov prvaka se je tako po letu dni premora vrnil v Ljudski vrt.

Sta pa po tekmi spregovorila tako trener Gorice kot trener vijoličastih, Darko Milanič: “Generalno je velika stvar, da smo potrdili 14. naslov prvaka za NK Maribor. Na to smo lahko zelo ponosni, tudi naši navijači, ki so nam izkazovali podporo skozi vso sezono, zaslužili so si, da se veselijo naslova. Težko oziroma nenavadno se je bilo pripraviti na tekmo, ko prej že izveš, da si prvak. Tu je bil nasprotnik, ki je zelo soliden, prvi polčas nam ni uspel, drugi pa zelo dobro. S tem smo potrdili naslov državnega prvaka, tega sem zelo vesel in želim zdaj to deliti s Štajerci in ekipo.”

 Milan Srebrnič, trener Gorice pa je čestilal Mariborčanom. “Čestitam Mariboru za naslov. Zaslužil si ga je. Kar se tiče tekme, odigrali smo zelo dobro, posebej prvi polčas, drugega preveč na silo. Nismo imeli pravega ‘tajminga’ pri oddajanju žog. To je bila prva tekma pred tako veliko atmosfero. Zadovoljen sem, kar so prikazali fantje, niso se ustrašili nasprotnika, šli smo v tekmo s ciljem, da zmagamo. Točka je dobra in realen prikaz naše forme. S te tekme lahko gremo s pozitivno energijo, nabrusili se bomo, dobil sem nazaj že nekaj igralcev, ki so bili poškodovani, z njimi smo dobili potrebno višino. Igralci kažejo dobre stvari, treba je verjeti vanje,” je dejal Srebrnič.

 

Oddaj komentar