Maribor na tekmi v Stožicah prejel 3 zadetke

Nogometaši NK Maribora so prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije z Olimpijo izgubili s 3:0.Povratna tekma bo 29. novembra v Mariboru. V polfinale so se že prej uvrstili Aluminij, Gorica in Celje.

Včerajšnji derbi v Ljubljani je prvi v seriji treh v tem mesecu oziroma v 18 dneh; sledila bosta še tekmi v Mariboru, najprej ligaška v petek in konec meseca še povratna pokalna.

“Nezaželen potek tekme, naredili smo napako pri prvem zadetku. Na vsak način smo mi želeli biti tisti, ki bi narekovali ritem. To smo delali kar dobro in dominirali, potem pa dobili še drugi zadetek v osamljeni akciji. V drugem polčasu smo želeli biti še bolj nevarni, dočakali smo še eno priložnost. Tekmeci so se kakovostno branili in bloka ni bilo lahko prebiti. S tretjim golom je situacija bistveno težja, a moramo verjeti, da lahko preobrnemo izid,” pa je tekmo ocenil strateg Maribora Darko Milanič.

Zmaji so bili prvi, ki so na tekmi konkretneje zapretili, povedli pa so po hudi napaki vratarja gostov Matka Obradovića v deseti minuti. Ta si je žogo po strelu Dina Štigleca z velike oddaljenosti nespretno odbil za hrbet, jo potem panično izbijal že na golovi črti, darilo pa je sprejel Abass Issah in jo potisnil za njegov hrbet. Pozneje je imel nekaj dela še Aljaž Ivačič na drugi strani, toda streli Marcosa Tavaresa, Mateja Palčiča in Dina Hotića niso bili dovolj nevarni za izenačenje. Zato pa so domači vodstvo povišali v 35. minuti, ko je Nik Kapun, danes je bil v vlogi kapetana, odlično meril z roba kazenskega prostora v daljši kot vrat Obradovića in natančno zadel.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar