Ilko Štuhec čaka drevi prvi smuk za svetovni pokal

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Najuspešnejšo slovensko smukačico Ilko Štuhec čaka drevi, po slovenskem času, prvi smuk sezone, na katerem se bo vrnila v svetovni pokal alpskih smučark po 20 mesečni odsotnosti iz karavane. Prvi od dveh smukov za svetovni pokal alpskih smučark se bo v Lake Louisu začel ob 20.30. Drugi smuk bo v soboto, v nedeljo pa bo še superveleslalom.

Oktobra lani se je poškodovala tik pred začetkom tekmovanj, zaradi poškodovanega kolena in rehabilitacije po operaciji je izpustila celotno minulo sezono, vključno z olimpijskimi igrami v Pyeongchangu. Poškodba je le še slab spomin, 28-letna Mariborčanka pa je na uradnih treningih pred smukoma v Lake Louisu spomnila na stare dobre čase pred poškodbo, na prvem treningu je bila deseta, na drugem tretja, na zadnjem peta.

Uvodni treningi so služili za prvo resnejšo primerjavo s tekmicami v svetovnem pokalu. In kaže, da se konkurenca mora bati Štuhčeve, in ne obratno.

Ob prihodu v Lake Louise so se obudili dobri občutki izpred dveh let, ko je Štuhčeva prav v Kanadi začela svojo najboljšo sezono doslej, ki jo je kronala z naslovom svetovne prvakinje v smuku ter osvojenima malima kristalnima globusoma v smuku in kombinaciji.

Štuhčeva je v Lake Louisu pred dvema letoma zmagala na obeh smukih, na superveleslalomu je bila peta. Prvi smuk v Lake Louisu je lani, ob odsotnosti Štuhčeve, dobila Avstrijka Cornelia Hütter pred Tino Weirather iz Liechtensteina in Američanko Mikaelo Shiffrin, najhitrejša na drugem smuku je bila Shiffrinova, pred Nemko Viktorio Rebensburg in Švicarko Michelle Gisin.

Največ zmag v Lake Louisu, 18, ima Američanka Lindsey Vonn, ki se je poškodovala pred začetkom sezone. Poškodovana je tudi aktualna smukaška olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, ki je ob koncu minule sezone nasledila slovensko šampionko na vrhu smukaškega seštevka.

V Beaver Creeku je zbrana moška karavana, ki jo danes prav tako čaka smuk. Slovenci Martin Čater, Boštjan Kline, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Tilen Debelak so bili v sredo, na edinem opravljenem treningu, povsem v ozadju.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar