Ilka Štuhec uspešno prestala operacijo levega kolena

Ilka Štuhec,; foto: M. Pigac

Ilka Štuhec je uspešno prestala operacijo sprednjih križnih vezi v levem kolenu.

Mariborčanko je v Baslu operiral Niklaus Friederich. Kot so sporočili iz tabora Ilke Štuhec, je Friedrich specialist za poškodbe kolen in je Štuhčevi pred leti operiral tudi desno koleno. V taboru Štuhčeve pravijo, da je bil po nedeljski poškodbi on jasna izbira za opravljanje operativnega posega. Po mnenju strokovnjaka je bila operacija uspešna, slovenska smučarka pa je pripravljena na začetek okrevanja.

Operativnemu posegu, ki je potekal včeraj v jutranjih in dopoldanskih urah, je prisostvovala tudi kineziologinja v ekipi Ilke Štuhec Anja Šešum. “Ilka je v zadnjih dneh s svojim pozitivnim razmišljanjem levo koleno ustrezno pripravila na poseg. Zjutraj ni bilo pretirane otekline, tudi mišice so delovale zelo dobro. Kmalu po začetku posega je bilo jasno, da drugih poškodb v kolenu ni, zatorej je zdravniška ekipa popravila sprednjo križno vez, profesor Friederich pa je bil z opravljenim delom zadovoljen.” je dejala.

V ekipi Ilke Štuhec kljub poškodbi razmišljajo pozitivno in so z mislimi že pri novem cilju – uspešni rehabilitaciji in pripravi na povratek na bele strmine. Lepe želje ji po novem lahko navijači pustijo tudi na njeni spletni strani, kjer so v znak izražanja pozitivnih želja ob njenem rojstnem dnevu in v luči uspešne rehabilitacije po poškodbi ustvarili nov zavihek “Ilki za srečo”.

Več o poteku operacije in nadaljevanjem okrevanju no znanega danes ob 15.00 na novinarski konferenci v Baslu.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar