Ilka Štuhec, smučarka z velikim srcem

Mariborčanka, svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec, je znova dokazala, da ni le vrhunska smučarka, temveč športnica z velikim srcem.

Smučarska pot Mariborčanke Ilke Štuhec ni bila posuta z rožicami. A je dokazala, da se s trdim delom, trmasto voljo in željo da doseči najvišje stopničke. A Ilka ni le vrhunska športnica. Izoblikuje jo tudi njena dobrosrčnost in izjemen čut za sočloveka. Še posebej za ljudi v stiski. Nazadnje je to Ilka dokazala dan pred Zlato lisico, ko so v podjetju Marprom izročili donaciji humanitarnemu društvu UP-ornik in Ilki v višini tisoč evrov, a se je Ilka denarju odpovedala in ga podarila temu društvu.

ilka-stuhec

Ilka je takrat brez pomisleka donirala svoj denar, ob tem pa dejala: “Tekmovalno smučanje je povezano z visokimi stroški in pogosto se moramo tudi vrhunski športniki spopadati s pomanjkanjem denarja. Podobno, kot se mi borimo za boljše razmere, pa se morajo nekateri ljudje boriti za sredstva, ki jim omogočajo preživetje. Zato sem donacijo z veseljem odstopila dobrodelnemu društvu.” Ob tem je takrat poudarila, da bo denar komu drugemu prišel veliko bolj prav kot njej, zato se je podjetju, s katerim ima sklenjeno sponzorsko pogodbo, znova zahvalila za podporo in obljubila, da bo tudi sama še naprej pomagala pri promociji nove blagovne znamke Visit Pohorje.

FOTO: Facebook profil Andrej Fištravec
FOTO: Facebook profil Andrej Fištravec

Njenega dejanja se je pred dnevi na Facebooku spomnil tudi Boris Krabonja, mariborski humanitarec, profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli Maribor in vodja društva UP-ornik.

Razmišljanje Borisa Krabonje, Vir: Facebook
Razmišljanje Borisa Krabonje, Vir: Facebook

“Pred dvema mescema Ilka Štuhec ni vedela, da bo dobila mali kristalni globus in da bo svetovna prvakinja… njeni uspehi so šele nastajali… in vendar se je brez kančka razmišljanja odpovedala denarju, ki si ga je hudičevo zaslužila in prigarala. Imenujte mi ENO javno osebo, ki se zajetnega kupčka denarja odpove v korist svoji sodržavljanov, kljub temu, da ni vedela kako in kaj bo v prihodnje… ILKA ŠTUHEC ni le svetovna prvakinja in najboljša smukačica v sezoni 2016/17, ampak je izjemno dekle z izjemno velikim srcem… Ilka globok poklon, v mojem imenu, v imenu UP-ornikov in v imenu 350 socialno zlomljenih ljudi, ki si jim brez razmišljanja pristopila in pomagala. Zlati lesk medalij počasi in vztrajno bledi… sijaj osebnosti NIKOLI…” je svoje razmišljanje na Facebooku delil Boris Krabonja.

Oddaj komentar