Gajser bo moral izpustiti četrto tekmo državnega prvenstva

V Kozarevcu na Hrvaškem bo jutri, 4. junija, četrta dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu, ki bo štela za skupno državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške. Tim Gajser pa bo zaradi okrevanja po poškodbi moral izpustil tudi četrto dirko za državno prvenstvo v motokrosu.

Po tem, ko je Gajser grdo padel na dirki svetovnega prvenstva v Latviji,je sledil še padec v Nemčiji. Pretekli vikend je zato odpovedal nastop na dirki svetovnega prvenstva v Franciji. Odpravil se je domov na podrobne preiskave. Pregled pri uradni zdravniški službi na dirki namreč ni pokazal zlomov, zato je Gajser v Nemčiji še tekmoval, a v neznosnih bolečinah. Šele podrobni pregledi v UKC Maribor so razkrili pravo razsežnost poškodbe, zlom lopatice.

“Ne morem verjeti, v Nemčiji so nam pri zdravniški službi na dirki po opravljenem rentgenu zatrjevali, da nič ni zlomljeno in smo Tima poslali na start. Bilo mi je čudno, da ima take bolečine. Zdaj pa izvemo, da gre za zlom. Na tako zahtevni progi je tekmoval z zlomljeno lopatico, sploh ne upam pomisliti, kako bi se lahko stanje poslabšalo. Če bi to vedeli že prej, Tim v Nemčiji ne bi tekmoval, ampak bi takoj začeli sanirati poškodbo,” je za nekatere medije pojasnil oče in trener Bogomir Gajser.

Gajser je ob pomoči mariborskih strokovnjakov ta teden začel z okrevanjem in fizioterapijami. Kako dolgo bo trajalo, pa za zdaj še ni znano in je zato tudi njegov nastop na naslednji dirki svetovnega prvenstva, ki bo 11. junija v Rusiji, pod vprašanjem. “Zdravje je na prvem mestu in lahko se zgodi, da bomo dirko v Rusiji izpustili. Vse bo znano konec prihodnjega tedna, ko bova s Timom videla, kako napreduje okrevanje,” je še dodal njegov oče.

Prve dirke v najnižjih kategorijah se bodo začele ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2 pa bo na vrsti ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar