FOTO: Vikend v Mariboru zaznamovalo mednarodno tekmovanje v hokeju

V soboto in včeraj je v Mariboru potekal mednarodni turnir v hokeju na ledu za mlajše kategorije “MARIBOR CUP 2017”, hokejistov starih med 8 in 10 let. V dveh dneh je v mariborski Ledni dvorani tekmovalo 450 otrok iz sedmih evropskih držav. 

37 ekip iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Srbije, Madžarske, Italije in Slovenije se je v teh dveh dneh pomerilo na ledu v Ledni dvorani Tabor. Kot so povedali organizatorji iz Hokejsko drsalnega kluba (HDK) Maribor, so z dogodkom želeli izkušnje tudi “doma”.“Smotrno nam se zdi, da smo lahko z malimi hokejisti iz tujih držav delili zkušnje, znanje, tradicijo, prav tako pa tudi osebna poznanstva otrok,” je povedala Martina Bizjak iz HDK Mribor.

Konec tekmovanja je zaznamovala slavnostna podelitev priznanj vsem tekmovalcem, katere se je udeležil tudi mariborski župan Andrej Fištravec.

mednarodni turnir v hokeju 2017 U8 in U10 (50)

Mestu Maribor so na ta način zagotovili preko 1000 nočitev s strani udeležencev turnirja. Kot je dodal Fištravec, je to eden izmed večjih turnirjev v Mariboru, in je zato še posebej vesel, da je bil dobro obiskan. “Super za otroke, ki igrajo hokej, za deklice in dečke, pa tudi fino za naš turizem,” je dejal Fištravec.

 

 

 

 

 

Oddaj komentar