FOTO: Vijoličasti na priprave v Turčijo

Pred nogometaši Maribora je zaključni del priprav za pomladanski del državnega prvenstva. Danes dopoldne so poleteli proti Antalyi.

16387881_611756672352089_5930227240389728060_n

Z odhodom danes dopoldne, se začenja osrednji del priprav za Vijoličaste. Z mariborskega letališča je v Antalyo odletelo 31 igralcev.

Po besedah trenerja Darka Milanića je zaradi umetne trave bilo ob vseh ostalih zahtevah glede igre v zadnjem tednu najbolj pomembno spoznanje, da “preživijo”.  “Da ne bi nastali zapleti s kakšnimi poškodbami. Fantje so tudi v tem obdobju trenirali zelo zavzeto in imeli ustrezen pristop tudi na sobotni tekmi. Igrali smo za ta čas proti primernim nasprotnikom, v Turčiji pa nas čakajo bistveno zahtevnejši. Veselim se dogajanju, ki sledi. Tekmam na visoki ravni proti ekipam različnih slogov, z večjo hitrosti v igri, ko se bo treba dobro odzvati na določene situacije. Pri tem pa verjamem, da bomo imeli boljše pogoje kot doma.”

V klub pa se je vrnil tudi Gregor Bajde. “Bajde je opravil teste in potrdil, da je prišel v dobrem stanju, saj je bil v Italiji ves čas v nogometnem pogonu brez premora. Menim, da ne bo imel težav pri vključevanju v naš ritem. Okolje dobro pozna, vmes pa smo spremenili taktične zadeve v obrambi in napadu, tako da se bo moral privaditi predvsem na te drugačne zahteve,” je pojasnil Milanić, ki je temeljito zasnoval delovni načrt v Turčiji.

Belek bo vijol’čna baza že šestič zapored. Letos do 12. februarja.

V Antalyo so odpotovali: Handanović, Obradović, Cotman, Irgolič, Rajčević, Šuler, Defendi, Šme, Uskoković, Viler, Palčič, Hodžić, Mertelj, Kabha, Vrhovec, Vujčić, Bohar, Sallalich, Vršič, Hotić, Pihler, Ogrinec, Ahmedi, Moravac, Bajde, Tavares, Novaković, Zahović, Sunny Omoregie, Štor in Celar.

 

Oddaj komentar