FOTO in VIDEO: Olimpijska bakla prispela v Maribor

Danes so v Mariboru ponesli slovensko olimpijsko baklo, s tem pa uradno naznanili projekt Maribor – Evropsko mesto športa 2018. 

Posted by BK TV on Wednesday, January 24, 2018

Maribor pa je danes s prihodom slovenske olimpijske bakle naznanil tudi začetek pomembnega leta 2018, ko bo mesto nosilo naziv evropsko mesto športa. Na Trgu Leona Štuklja so otroci in številni športni navdušenci pozdravili nagrajene šolarje in prihod bakle.

Slovenska olimpijska bakla, ki pred igrami v Pyeongchangu potuje po Sloveniji, se je danes ustavila v Mariboru, na že sedmi postaji doslej. Predvsem mladi so z navdušenjem sprejeli slovenske olimpijce, v njihovem spremstvu je slovensko baklo mednje prinesel nekdanji hokejist in kapetan hokejske reprezentance v Sočiju 2014 Tomaž Razingar. V rokah jo je na promenadi, ki so jo ustvarili obiskoivalci ponesla bronasta olimpijka iz Maribora v slalomu Katja Koren Miklavec, pa hokejista Miha Verlič in Mitja Robar, atlet Franjo Izlakar ter župan MO Maribor Andrej Fištravec, predsednik OKS Bogdan Gabrovec ter častni gost, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev in častni predsednik OKS-ZŠZ Janez Kocijančič.

Slovenska bakla je projekt, katerega pobudnik je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez. Po vzoru potovanja olimpijske bakle po svetu v času pred začetkom olimpijskih iger, slovenska že vse od 9. januarja letos potuje po krajih v Sloveniji in združuje slovenske navijače. Danes se je ustavila v Mariboru, od koder bo potovala še v Črno na Koroškem in se 29. januarja vrnila v Ljubljano.

Olimpijska bakla je iz Ljubljane krenila na pot po Sloveniji 9. januarja. Ustavila se je v Mojstrani, na Jesenicah, v Tržiču, Celju, Velenju in Mariboru, jutri še v Črni na Koroškem, svojo pot pa bo 29. januarja končala na Ljubljanskem gradu, kjer bo tudi slovesna predstavitev olimpijcev, ki bodo Slovenijo zastopali na igrah v Pyeongchangu med 9. in 25. februarjem.

Oddaj komentar