FOTO: Stračanek ubranil naslov evropskega prvaka

Gregor Stračanek, aktualni evropski prvak v Full Contactu je sinoči, v Mariboru branil pas evropskega kickboks prvaka. Nasprotnik Mariborčana je bil tokrat izkušeni Nickolaj Vinogradov Christensen iz Danske. 

Stračanek bi se moral z dancem spopasti že lani, vendar je borba zaradi poškodbe Christensena padla v vodo. Mariborčan je naslov evropskega prvaka osvojil leta 2015 v Mariboru. V dvorani Tabor je takrat premagal Italijana Alessandra Patrignania. Leto in pol kasneje, pa mu je prav tako v Mariboru nasproti stal Poljak Jakub Pokusa. Tudi v tej borbi je bil boljši Stračanek.

Večer kickboksa so dopolnile še 4 predborbe, v katerih se bodo pomerili nekateri ostali naši odlični kickboks tekmovalci: David Žibrat (light contact), Nejc Gazvoda (light contact), Paul Kop (full contact), Alex Stračanek (full contact). Dogodek bo poseben tudi zato, ker bo na njem svojo profesionalno športno pot sklenil Grega Rudolf, Mariborčan, ki je v svoji karieri zabeležil izjemne uspehe v Taekwondoju in Kickboksu: enkrat svetovni prvak, enkrat svetovni podprvak, dvakrat evropski prvak, trikrat podprvak Evrope.

 

 

 

 

 

Oddaj komentar