FOTO: Športnika Maribora 2018 znova Ilka Štuhec in Ivan Trajkovič

Nagradi za mariborska športnika leta 2018 sta tako kot lani tudi na današnji prireditvi pripadli alpski smučarki Ilki Štuhec in taekwondoistu Ivanu Trajkoviću. Štuhčeva je bila najboljša že peto leto zaporedoma, sicer pa sta uspeh med klubi ponovila tudi ženska ekipa odbojkaric Nove KBM Branika in nogometaši NK Maribor.

Štuhčeva je večji del lanskega leta preživela v pričakovanju naslednje, saj ji je poškodba onemogočila, da bi branila odlične dosežke iz sezone 2016/17, ko je bila druga najboljša smučarka sezone in dobitnica malih kristalnih globusov v smuku ter alpski kombinaciji. Njena vrnitev je bila sanjska in decembra se je v Val Gardeni že veselila dvojne zmage v hitrih disciplinah.

Trajković se poleg uspešnih nastopov v svetovnem pokalu lahko pohvali tudi z bronasto medaljo na lanskem evropskem prvenstvu olimpijskega sloga WTF v Kazanu, in sicer v kategoriji do 87 kilogramov.

Moška ekipa lanskega leta so postali nogometaši Maribora, ki sicer niso osvojili nobene lovorike, so se pa zanje borili do konca in v aktualni sezoni, glede na trenutno stanje na lestvici, že napovedujejo vrnitev naslova državnih prvakov v mesto ob Dravi.

Ženska ekipa lanskega leta je postal odbojkarski klub Nova KBM Branik, državne in pokalne zmagovalke lanske sezone in tretje v srednjeevropskem pokalu, nagrada trenerja leta pa je pripadla njihovemu strategu Samu Miklavcu, ki mu prav tako gre veliko zaslug, da je dvojna krona drugo leto zaporedoma ostala v Mariboru.

Ekipa leta v individualnih športih so postali kegljači Konstruktorja, nagrada za posebne dosežke pa je letos pripadla evropski mladinski prvakinji v taekwondoju in hkrati svetovni kadetski prvakinji v kickboxu Tyri Barada.

Najbolj perspektivna športnica lanskega leta je postala judoistka Metka Lobnik, med drugim lani bronasta na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu, najbolj perspektivni mladi športnik pa taekwondoist Nik Auguštin, peti na lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu v Tuniziji.

Večerne podelitve nagrad sta se med drugim udeležila predsednik OKS Bogdan Gabrovec in mariborski župan Saša Arsenovič, seveda pa tudi prvi mož Športne zveze Maribor in podpredsednik OKS Tomaž Barada, ki je dejal, da je ponosen na lanske dosežke mariborskih športnikov, pa tudi na vse bolj množično športno dogajanje v mestu.

Slovesna prireditev, na kateri nagrade delijo že od leta 1973, je potekala v hotelu Habakuk, o priznanjih pa so tudi letos odločali glasovi članov strokovnega sveta Športne zveze Maribor in športnih novinarjev mariborskih medijev.


Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar