FOTO: Mariborske futsaliste sprejel župan

Mariborska ekipa v futsalu je v zadnjih dveh letih osvojila dvojni naslov – pokalnega in državnega prvaka Slovenije, osvojili so tudi 9. mesto v Ligi prvakov v futsalu. Slednje je včeraj sprejel župan Andrej Fištravec.

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je včeraj sprejel nadvse uspešno mariborsko ekipo za futsal, FutureNet Maribor iz Športnega društva Brezje.

Mariborska ekipa v futsalu je v zadnjih dveh letih osvojila dvojni naslov – pokalnega in državnega prvaka Slovenije, osvojili so tudi 9. mesto v Ligi prvakov v futsalu. Z osvojitvijo obeh nazivov so se v letu 2015/2016 uvrstili v Evropsko tekmovanje UEFA Futsal Champions League, tekme so se odigrale tudi v Mariboru.

Včeraj ob 18. uri je v dvorani Tabor potekala prijateljska pripravljalna tekma med reprezentancama Slovenije in Nemčije. Slovenska nogometna reprezentanca v dvoranskem nogometu je zanesljivo dobila prvo od dveh prijateljskih tekem z Nemčijo. V Mariboru je v dvorani Tabor zmagala s 4:0 (3:0), v torek se bosta reprezentanci pomerili še v Kidričevem.

Evropsko prvenstvu v futsalu bo med 30.1. in 10.2. v Areni Stožice.

Maribor je po lanskih uspešnih organizacijah tekem v Ligi prvakov, dobil zaupanje, da izvede podobno tudi letos. Med 10. in 15. oktobrom 2017 bo tako gostil eno od skupin Main Round Lige prvakov. V goste prihajajo španski INTER FS (aktualni prvak LP), ruska MFK Dina Moskva (trikratni prvak LP) in portugalska SC Braga/AAUM. V nadaljevanje se po novem sistemu uvrstijo prve tri ekipe.

Oddaj komentar