FOTO in VIDEO: Znova odprli Bike park Pohorje

Včeraj je na Mariborskem Pohorju ponovno zaživel kolesarski park (Bike park Pohorje), ki je priljubljena točka za gorske kolesarje od blizu in daleč.

V TEM VIDEU poglejte kolesarje, ki so ne glede na dež in blato “krstili” na novo odprto Flow line progo.

Kolesarskim navdušencem je v Bike parku Pohorje na razpolago ustrezno pripravljena proga Flow line. Kot so pojasnili v javnem podjetju Marprom, gre za približno sedem kilometrov dolgo progo, ki je speljana od zgornje postaje krožne kabinske žičnice do doline in je primerna tudi za manj izkušene gorske kolesarje.

Bike park Pohorje bo deloval med 10. in 18. uro. V tem času bo gondola v aprilu in maju med vikendi in prazniki vozila neprekinjeno, med delovniki pa vsako polno uro (razen ob sredah in petkih popoldan, ko bo tudi krožila neprekinjeno). Prevoz koles je dovoljen v posebej označenih gondolskih kabinah, prav tako je treba kolesa predhodno oprati. Za to je kolesarjem pod Pohorjem na razpolago urejeno pralno mesto pred vstopom v spodnjo postajo gondole.

Kot so povedali, si Marpromu prizadevajo, da bi v nadaljevanju kolesarske sezone na Pohorju odprli še progi World cup in Freeride, za kateri še urejajo ustrezno dokumentacijo.

Po pridobitvi dolgoročne koncesije za vodenje aktivnosti na Pohorju so nameravali upravljanje Bike parka predati zunanjemu izvajalcu, a za to ni bilo zanimanja, zato se je Marprom letos pomladi sam lotil urejanja kolesarskih prog.

Kmalu naj bi na Mariborskem Pohorju odprli tudi adrenalinski park in sankališče, s katerim bo opravljal zasebni partner.

Vir: Lokalec.si

 

Oddaj komentar