FOTO: BMX-arji po pokal Alpe-Adria v Mariboru

Danes in jutri v Mariboru poteka BMX prvenstvo za pokal Alpe-Adria.

Člani ŠKD BSX Racing Team tekmovanje prirejajo že peto leto zapored.  Po besedah organizatorja in skrbnika proge tekmovanje preraslo v mednarodne razsežnosti. Vikend tekmovanje poteka v organizaciji Avstrije, Madžarske, Italije, Nemčije in Slovenijie z zaključkom v Avstrijskem Baierdorfu, ki bo konec septembra.

Progo so za tekmovanje, ki poteka danes in jutri še dodatno izboljšali. “Na dveh delih smo jo asfaltirali v prvi vrsti zaradi varnosti, saj asfalt ponuja veliko boljši oprijem koles kot pesek. S tem smo dosegli tudi boljše pogoje za doseganje višjih hitrosti tekmovalcev, kar je še posebej zanimivo za gledalce,” je dejal Frank.

BMX proga, ki je bila zgrajena leta 1989 in je takrat predstavljala edino takšno progo v celotni Jugoslaviji, je tako odlična pridobitev za Maribor. Ob tem, da vzpodbuja razvijanje kolesarskega športa nasploh, pa z organizacijo mednarodnih tekmovanj pomeni tudi turistično promocijo Maribora. Gledelci, domačini in tujci pa so ob navijanju izkoristili čas za druženje, nekateri so si ustvarili celo mini piknik v naravi.

Tekmovanje bo potekalo še jutri, s pričetkom ob 11.00.

Oddaj komentar