Evropski teden športa v Mariboru z več kot 50 brezplačnimi dogodki

Evropski teden športa bo v Mariboru potekal od 22. in 29. septembra. V okviru dogajanja se bo zvrstilo več kot 50 brezplačnih dogodkov.

“Skupaj z več kot 40 organizatorji smo pripravili več kot 50 brezplačnih prireditev, ki so namenjene občankam in občanom najbolj športnega mesta v Sloveniji – mesta Maribor. Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa,
načrtuje izvedbo Evropskega tedna športa med 22. in 29. septembrom na Trgu Leona Štuklja in izbranih lokacijah v Mariboru,” so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Evropski teden športa je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – Evropsko mesto športa, katerega namen je povečati število obiskovalcev športnih prireditev, povečati obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati število aktivnih prebivalcev mesta in povečati uporabo javne športne infrastrukture. “Projekt na evropski ravni usklajuje Evropska komisija pod sloganom “beactive”, na državni ravni pa Olimpijski komite Slovenije. Športne prireditve bodo tako potekale na mednarodni, državni in seveda lokalni ravni,” so še zapisali.

Zaključek Evropskega tedna športa na Festivalu Športa 
Zaključek Evropskega tedna športa bo potekal 29. septembra na Športnih objektih Tabor, kjer bo v sodelovanju s Športno zvezo Maribor potekal FESTIVAL ŠPORTA. Na festival športa bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na področju Maribora in širše. Festival je namenjen družinam z otroki, ki bodo na ta način spoznali različne športe, s katerimi se lahko začnejo aktivno ukvarjati. Dogajanje bo spremljal zanimiv animacijski program.

Več kot 50 posameznih dogodkov najdete v koledarju dogodkov ali na Facebook strani MariborCityofSport2018.

 

 

Oddaj komentar