Bike park Pohorje od sobote s tremi progami

Bike park Pohorje, proga Red line

V Bike parku Pohorje bodo to soboto, 11. avgusta odprli še tretjo progo Red line.

Od začetka letošnje sezone sta bili za spuste z gorskimi kolesi na razpolago modra proga Flow in črna World cup, to soboto pa bodo odprli še progo Red line. Tako bodo v nadaljevanju sezone v kolesarskem parku na Mariborskem Pohorju prvič po letu
2014 ponovno urejene vse tri proge, kar bo še povečalo njegovo prepoznavnost med ekstremnimi kolesarji, so sporočili iz Marproma.

“Urejanje atraktivne kolesarske proge Red line, pri čemer je bilo treba opraviti kar obsežna zemeljska in ostala dela, je trajalo približno tri mesece, zatem je prišlo na vrsto še utrjevanje nove proge, tako da bo v soboto nared za odprtje. Red line je zahtevna oziroma na nekaterih delih zelo zahtevna proga, ki poteka od zgornje postaje gondole (po trasi gondole in po gozdu) do Trikotne jase, kjer se priključi na progo Flow,” so sporočili v pismu za javnost.
V Bike parku Pohorje se je letošnja sezona začela 7. aprila, do konca julija pa so prodali skoraj 3100 različnih vozovnic za Bike park, od tega nekaj več kot 120 sezonskih. “Ob tem smo v omenjenem času kolesarjem prodali še blizu 1100 enosmernih gondolskih vozovnic. Število obiskovalcev Bike parka Pohorje je letos, kljub pogostim padavinam v tem poletju, višje kakor lani; med njimi je največ Avstrijcev, sledijo Slovenci, kar nekaj je tudi Hrvatov, Madžarov, Italijanov, Nemcev itd. Večina obiskovalcev, okrog 70 odstotkov, prihaja iz tujine,” pravijo.

V nadaljevanju sezone tudi zaradi dopolnitve ponudbe s tretjo progo Red line pričakujejo, da bo število kolesarjev v Bike parku Pohorje glede na predhodno leto še naraslo.

Kolesarska sezona na Mariborskem Pohorju bo predvidoma trajala vsaj do konca oktobra, če bodo vremenske razmere to dopuščale, pa bo Bike park lahko ostal odprt tudi dlje časa.

Ob tem so še zapisali, da bodo to soboto začele veljati cene dnevnih vozovnic za Bike park, ki vključujejo vse tri proge.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar