Uradno otvorili 4. mednarodni kegljaški turnir Lokos Open 2019

Danes so v prostorih kegljišča KK Lokomotiva Maribor, tudi uradno, odprli 4. mednarodni kegljaški turnir Lokos Open 2019.

Tritedensko tekmovanje v disciplini 120 lučajev posamezno poteka od 20. avgusta do 8. septembra. Na klimatiziranem kegljišču KK Lokomotiva se bo v 12 tekmovalnih dneh in 114-urnem programu odvilo kar 228 nastopov.

Po uradni otvoritvi pa se je začel nastop tudi profiliranih kegljačev, kot so Branislav Bogdanović, Bojan Vlakevski, Luka Bolanča in Matija Mance.Keglje so podirali člani KK Željezničar Čakovec, ki je kot klub z Lokomotivo tesno sodeloval že v osemdesetih letih minulega stoletja, leta 2012 in še zlasti od leta 2017 naprej pa so stike spet obudili. Klub, ki ga vodi predsednik Anđelko Crnčec,je član najvišje hrvaške lige. “Nastopili bodo Bojan Košak (nekdanji reprezentant in nekdanji posamični prvak Hrvaške), Zoran Jagić (nekdanji mladinski reprezentant, letos četrti na DP v dvojicah v paru s Tvarogom), Tomislav Tvarog (zadnja tri leta zapored med najboljšimi šestnajstimi kegljači Hrvaške) in Igor Ružić, član prvega moštva, ki si je letos znova priborilo napredovanje v elitno hrvaško divizijo,” so povedali organizatorji.

 

Oddaj komentar