Odbojkarji Maribora zabeležili še osmo zmago

Vir: okmaribor.si

V odbojkarskem državnem prvenstvu so že včeraj odigrali dve tekmi osmega kroga. Maribor je zabeležil še osmo zmago, po pričakovanju je s 3:0 doma nadigral zadnjeuvrščeno ekipo Šoštanja Topolšice. Z istim izidom je Panvita Pomgrad v Ljubljani premagala Črnuče.

Mariborčani v dvorani Tabor niso imeli težkega dela. Že takoj so napovedali, kdo bo gospodar na igrišču. V prvem nizu so potopoma večali prednost, čeprav niso igrali na vso moč. V drugem nizu so se gosti upirali nekoliko dlje, na začetku celo povedli s štirimi točkami razlike, pri izidu 17:15 so še imeli realne možnosti, toda nato niso mogli ukrotiti servisov Filipa Uremoviča, do konca niza so osvojili vsega dve točki.

V tretjem nizu je domači trener Sebastijan Škorc v igro poslal nekatere rezerviste, a to se na rezultatu ni poznalo. Domači, pri katerih je bil z 11 točkami najučinkovitejši Rok Možič, so si hitro priigrali prednost, ki je niso zapravili.

Panvita Pomgrad je na zadnjih dveh tekmah dvakrat izgubila, da pa se bo vendarle potegovala za tretje mesto, pa je dokazala z gladko zmago v Črnučah. V prvem nizu so Prekmurci domače povsem nadigrali, v drugem in tretjem je bilo bolj izenačeno, a gosti so ves čas vzdrževali minimalno prednost in se na koncu veselili zaslužene zmage.

V soboto bosta na sporedu preostali tekmi, Krka bo gostila kranjsko Hišo na kolesih, Salonit pa Hoče.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar