FOTO: V Mariboru tekli za zdravje

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, so predstavniki Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor pripravili športno rekreativno prireditev Tek zdravja. Tokrat so želeli opozoriti na problem kroničnih nenalezljivih bolezni, kjer sta med glavnimi dejavniki tveganja nepravilna prehrana in premalo gibanja.

Več kot 550 tekačev, med njimi tudi najmlajši so se iz Glavnega trga podali po mariborskih ulicah. Čeprav je bil dogodek v prvi vrsti namenjen druženju, so kljub temu izpostavili tek, kot najcenejši način športnega udejstvovanja. Po prepričanju mariborskega zdravstvenega doma je rekreativni tek zaradi svojih značilnosti dostopen široki množici ljudi in je lahko tudi dober začetek za spremembo življenjskega sloga.

K temu pa so dodali, da je telesna aktivnost pomembna, da na dolgi rok nekaj naredimo zase, ravno zaradi kroničnih nenalezljivih bolezni, da nas čim kasneje napadejo ali da sploh ne pride do tega. Na samem dogodku so pripravili tudi meritve krvnega tlaka, sladkorja, deležni pa ste bili lahko marsikaterega nasveta kako živeti bolj zdravo.

 

 

 

Oddaj komentar