Člansko ekipo mariborskih rokometašev prevzema Davor Rokavec

Sezona 2019/2020 se za Rokometnega kluba (RK) Maribor Branik ni začela po željah. Vijoličasti so na šestih tekmah v Ligi NLB zmagali samo enkrat, po zadnjem porazu proti RK Slovenj Gradec 2011 pa je vodstvo sklenilo, da so potrebne spremembe. Člansko ekipo bo prevzel trener iz Hrvaške, Davor Rokavec.

Po štirih letih se z mesta trenerja prve ekipe poslavlja Marko Šibila, ki je v zadnji sezoni z Mariborom osvojil četrto mesto, v preteklih mesecih pa rezultati niso bili takšni, kot bi si želeli. Člansko ekipo zato prevzema mlad, a zelo zagnan trener iz Hrvaške, Davor Rokavec, ki bo ekipo uradno prevzel 1. novembra. 40-letnik iz Slavonskega Broda je najbolj znan po svojem delu pri hrvaškem velikanu PPD Zagreb, kjer je bil najprej pomočnik legendarnemu Linu Červarju, nekaj časa pa tudi prvi trener članske ekipe. V Zagrebu je deloval tudi nazadnje, ko je bil pomočnik slovenskega trenerja Branka Tamšeta. Gre sicer za nekdanjega igralca, ki je igral na položaju desnega krila in desnega zunanjega, del kariere pa je ob igranju v prvi hrvaški ligi preživel tudi v Španiji. V Španiji se je začel resneje ukvarjati s trenerskim poslom in kasneje začel delovati tudi v rokometu na mivki. Leta 2017 je hrvaško reprezentanco v rokometu na mivki na svetovnih igrah popeljal dol srebrne medalje, vlogo selektorja pa opravlja še danes. Prvo pravo priložnost v vlogi trenerja je dočakal leta 2015, ko je prevzel ženski rokometni klub Lokomotiva Zagreb, od takrat naprej pa vse bolj opozarjal nase. Kot pomočnik je izkušnje nabiral tudi v hrvaški kadetski reprezentanci, kjer je sodeloval s strategom Sinišo Markoto, ki je v Ligi NLB navduševal z delom na klopi Rika Ribnice.

Rokavec je z Mariborom podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja. Vsi v klubu bi se ob tej priložnosti radi zahvalili Marku Šibili za trdo delo in za zadnjo uspešno
sezono, s katero smo se uvrstili v evropskih Challenge pokal. Za pomoč pri sklenitvi posla gre zahvala zastopniku Matiji Nemetzu, ki z nami uspešno sodeluje že kar nekaj časa. Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik: “V letošnji sezoni smo načrtno pomladili ekipo in si s tem zastavili visoke cilje na dolgi rok. Vsi igralci članske ekipe so individualno zelo kvalitetni. Pod vodstvom Marka Šibile so pridobili izjemno veliko tehničnega znanja, a rezultati niso bili takšni, kot bi si želeli. Vodstvo kluba je veliko težavo videlo v tem, da igralci ne delujejo kot ekipa, da manjka ekipni duh in želja po zmagi. Veseli nas, da smo se dogovorili z Davorjem Rokavcem, ki bo v navezi s pomočnikom Tomijem Matjašičem dvignil ekipo in poskrbel, da se bomo v dvorani Tabor spet veselili uspehov našega kluba.”

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Prihajam v klub, ki sodi v vrh slovenskega rokometa. Ob klicu sem takoj začutil, da gre za pravi izziv, ki sem ga z veseljem sprejel. V ekipi vidim veliko potenciala, potrebne so določene spremembe in vnos energije, s katero bomo prišli do željenih rezultatov.”

Oddaj komentar