FOTO: Ivan Bolfek je premagal “prvo etapo”

Ivan Bolfek na cilju prve etape

Ivan Bolfek je na 35 let starem rogovem kolesu znamke pony prevozil prvi del poti. “Tazadnja me tak boli, da ne vem ali jo sploh še imam”, je dejal na prvem cilju. Na Glavnem trgu v Mariboru so ga pričakali tudi navijači.

Lastnik kolesa Feliks Hostnik je ponosen, da je svojo Kobilico (tako je namreč poimenoval kolo) podaril v dober namen, pravemu projektu in človeku na pot. “Vem, da bo opravil dobro delo in vem, da bo zmogel do konca, ker je dovolj trmast”, je dejal. Ivan je tudi sam priznal, da verjame vase iz dveh razlogov: “Ker se poznam in vem, da je moja trma res velika. Drugič pa zato, ker gre za otroke s posebnimi potrebami, ki potrebujejo zdravljenje v tujini”. Prepričan je, da bo končal zastavljeno pot ne glede na bolečine.

Vsak lahko pomaga

Ker je amater, kar se njemu in navijačem zdi posebej zabavno, saj so mu na prvem doseženem cilju postregli s “pravo štajersko osvežitvijo” (kozarcem hladnega piva), bo celotno pot z Goričkega v Piran razdelil na pet etap. “V tem smislu želim pomagati petim otrokom, če se bo le nabralo dovolj denarja.” Je pa iskreno povedal, da je organizacijo Zvezdni otroci Slovenj Gradec izbral zato, ker osebno pozna zgodbo družine iz Jakoba, ki mu pri nas ne morejo nuditi zadostne zdravstvene pomoči. “Lahko rečem, da sem bil osebno ganjen, ko sem spoznal njegovo zgodbo in zgodbo njegove družine, zato mi je toliko bolj pomembno, da pomagam, kolikor le lahko”, je povedal Ivan. Pomaga lahko vsak, s SMS sporočilom na 1919 pošljete besedo ZVEZDNI ali pa pokličete na 090 933 084.

4 KOMENTARJEV

  1. Mala pomota – kolo je last gospoda Hostnik Feliksa, ki je Ivanu tudi prvi čeztital ob prihodu v Maribor.

  2. Prišlo je do pomote – kolo je last gospoda Hostnik Feliksa, ki je Ivanu tudi prvi čestital ob prihodu v Maribor. ?

Oddaj komentar