VIDEO: Na obisku Mestne četrti Ivan Cankar

V sklopu rednih obiskov Mestnih četrti (MČ) in krajevnih skupnosti, je podžupan Zdravko Luketič včeraj obiskal Mestno četrt Ivan Cankar. V okviru obiska se je sestal s predsednikom sveta MČ Ivanom Celcerjem, s katerim sta skupaj nadaljevala obisk. Na koncu so se jim pridružil še župan Andrej Fištravec in predstavniki pristojnih služb na Mestni občini Maribor. 
Podžupan Luketič in predsednik MČ Ivan Cankar Celcer sta obhod po mestni četrti pričela z obiskom na OŠ Bratov Polančičev, nadaljevala na OŠ Franca Rozmana Staneta in v vrtcu Borisa Pečeta, kjer smo jih spremljali tudi mi.

Na OŠ Franca Rozmana Staneta so kot pereč problem izpostavili premalo in dotrajano jedilnico ter razdelilno kuhinjo. Kot je poudarila ravnateljica OŠ Franca Rozmana Staneta Katja Pregl, njihova jedilnica poka po šivih. Glede na število učencev, so prostorske možnosti uživanja obroka omejene. Kot je še dodala so gradbeno dovoljenje za gradnjo jedilnice in razširitev kuhinje pridobili pred tremi leti, a do danes niso mogli narediti več. K temu pa dodaja, da so “pomisleki glede tega v tem, da gradbeno dovoljenje po določenem času propade. Skrbi nas, da bi projektna dokumentacija propadla in bi ponovno bili na začetku.”

Obiska mestnih oblasti je bila vesela, saj da so na ta način lahko iz oči v oči prenesli svoje skrbi in težave s katerimi se soočajo na šoli. Pravi, da se zaveda prioritet reševanja problematike.

Podžupan Zdravko Luketič je ob tem dejal, da so bile šole nasploh glede svojega investicijskega stanja že vrsto let, ne glede na to, kdo je župan, pomanjkljivo financirane. “Zaradi tega se je nakopičilo – tako kot na področju komunale, kanalizacije, vzdrževanja cest – neizmerno veliko potrebnih investicij v telovadnice, v kuhinje, v načine ogrevanja, ki se jih s trenutnim obsegom sredstev, ki nam jih namenja država, ne da vse uresničiti. Potrebno pa je uporabiti vse možnosti, da se z razpoložljivimi sredstvi napravi čim več,” je pojasnil Luketič.

Predsednik sveta mestne četrti Ivan Celcer je ob obisku izpostavil, da je najbolj zaskrbljujoče stanje osnovnih šol in vrtcev v MČ Ivan Cankar, “najbolj porazno stanje po mojem mnenju je na OŠ Bratov Polančičev.”  Kljub vsemu meni, da jih bo politika (u)slišala. “Mislim, da bo sedanja politika in tista, ki bo prišla na novo imela ta posluh. Prav tako pa mislim, da bo mogla tudi vlada kot taka narediti svoje,” je dejal Celcer.

Župan mestne občine Maribor Andrej Fištravec pa je ob zaključku dneva na srečanju s člani in predsednikom sveta MČ Ivan Cankar dejal, da se na tak način zelo natančno seznanjajo s problemi. “Ogromno problemov v lokalni skupnosti je povezanih s komunikacijo ali pa slabo komunikacijo. Na ta način jo izboljšujemo in delamo projekte, ki smo jih v tem trenutku v stanju realizirat. Trudimo se oz. je to pravilo, da se vsako leto držimo prioritet, ki jih izpostavijo mestne četrti in krajevne skupnosti in potem na področju kot so kanalizacija, vodovod, plinovod, prenove cest in druge infrastrukture, razporejamo investicije na način, da vsaka krajevna skupnost nekaj dobi,” je dejal župan.

Oddaj komentar