Parlamentarna komisija danes o delovanju paravojaških skupin

Vir. dz-rs.si

Po razkritju obstoja samooklicane Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška bo danes o delovanju paravojaških skupin razpravljala tudi parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki se bo seznanila s poročilom pristojnih služb.

 Predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Matej Tonin je namreč za danes sklical nujno sejo, na kateri bodo obravnavali poročilo pristojnih služb o delovanju paravojaških skupin v Sloveniji.

Za sklic seje se je odločil po razkritju obstoja oborožene skupine Štajerska varda pod vodstvom Andreja Šiška, pristojnim službam pa je dal čas, da pripravijo ustrezne analize in poročila.

Vodjo samooklicane Štajerske varde je policija sicer aretirala, osumljen pa je kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora. Po ugotovitvah kriminalistov je iz objav z zborovanja Štajerske varde na začetku meseca v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države.

Šiška so sicer konec minulega tedna izpustili na prostost, potem ko je preiskovalni sodnik odločil, da ni razlogov za pripor. Zadeva je nato šla v odločanje na zunajobravnavni senat, ki je odločil drugače kot preiskovalni sodnik. Zato so ga ponovno odpeljali za rešetke.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar