ZD Maribor ponovno sprejema naročila za cepljenje proti gripi

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor bodo ponovno pričeli z naročanjem za cepljenje proti sezonski gripi. Občani lahko opravijo cepljenje po predhodnem naročilu in dogovoru.

Ker imajo cepivo v omejenih količinah, bodo prednost pri naročilu imeli občani, ki spadajo v najranljivejše skupine (kronični bolniki, osebe stare 65 let in več, nosečnice, majhni otroci od 6 do 23 mesecev) in osebe z izjemno povečano telesno težo.

CEPLJENJE ODRASLIH in ŠOLSKIH OTROK je možno na lokaciji:
– Zdravstvena postaja Tabor, v soboto, 21. 11. 2020 od 8. do 20. ure,
– Ambulanta za cepljenje, Ulica talcev 5, V. nadstropje, sreda od 15. do 19. ure,
– Ambulanta za cepljenje, Ulica talcev 5, V. nadstropje, četrtek od 7. do 12. ure,
– Ambulanta za cepljenje, Ulica talcev 5, V. nadstropje, petek od 15. do 20. ure.

Na cepljenje se je obvezno treba naročili, še opozarjajo v mariborskem zdravstvenem domu. Naročanje je možno vsak dan od ponedeljka, 16. 11. 2020 naprej, od 7. do 15. ure,
na tel. številki 02 22 86 200, nato pritisnete št. 1 ali na elektronsko pošto cepljenje.gripa@zd-mb.si .

CEPLJENJE PREDŠOLSKIH OTROK

Cepljenje predšolskih otrok poteka pri izbranih osebnih pediatrih, v času delovanja ordinacije. Na cepljenje se je potrebno predhodno naročiti pri izbranem osebnem pediatru.

Cepijo se lahko samo zdravi občani, brez suma na novi koronavirus. Naprošajo vas, da prihajate na cepljenje ob točno določenem terminu. Ob prihodu na lokacijo vas naprošajo, da upoštevate navodila NIJZ: “Naprošamo vse, ki imajo rumeno cepilno knjižico, da jo prinesejo s seboj. Izdaja nove cepilne knjižice znaša 5 evrov.”

Oddaj komentar