Vladna delegacija prihaja na obisk Podravja

Janez Janša in Janez Poklukar. Vir: Facebook, Vlada RS

Po petih letih prihaja v sredo na obisk v Podravje spet slovenska vlada. Odprtih vprašanj je veliko, od usode mariborskega letališča ter nujnih naložb v zdravstvo in boljših prometnih povezav do možnosti koriščenja sredstev iz prihodnjega finančnega obdobja EU. Obisk bodo vladni predstavniki začeli na Ptuju in zaključili v Mariboru.

Člani vlade se bodo dopoldne najprej sestali na delovnem posvetu na ptujskem gradu, sledili bodo ločeni programi predsednika vlade Janeza Janše ter ministric in ministrov. Regijski obisk se bo zaključil z javno tribuno o razvoju in perspektivah podravske regije, ki bo potekala v avditoriju mariborske Kadetnice.

Srečanja, da se iz prve roke seznanijo z težavami in izzivi

V okviru obiska se bodo člani vlade srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. “Namen regijskih obiskov je, da se vlada iz prve roke seznani s težavami in izzivi, s katerimi se regije srečujejo, in obenem pripravi ustrezne ukrepe in rešitve,” so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Vlada premierja Janše je oktobra lani obiskala Koroško, Podravje pa je vlada nazadnje kolektivno obiskala marca 2016 pod vodstvom Mira Cerarja. Janševa vlada je nov obisk v tej regiji sprva napovedala za letošnji januar, a ga je zaradi epidemije covida-19 nato preložila na kasnejši čas.

Oddaj komentar