Prijeli Belgijec, ki je preko državne meje prepeljal devet Turkov

Belgijec prevažal Turke čez mejo v prtljažniku. Vir: PPP Gorišnica

Policisti so včeraj ustavili Belgijca, ki je prevažal devet Turkov, ki so bili tako na sprednjem sedežu kot na zadnjih sedežih ter celo v prtljažniku.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj, 21. 12. 2020, v dopoldanskem času zaznali vozilo tujih registrskih številk, ki je na območju Zavrča, mimo mejnega prehoda, pripeljalo čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Vozilo so po nezakonitem vstopu zaustavili in ugotovili, da je osebni avtomobil znamke renault kangoo, belgijskih registrskih oznak, vozil 47-letni državljan Belgije. V vozilu je prevažal še devet tujcev, državljanov Turčije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Slovenijo in prebivanje v njej.

Tujce je prevažal na način, da je v nevarnost spravil njihovo življenje in zdravje, saj je en tujec sedel na sprednjem sedežu, šest tujcev je sedelo na zadnjih treh sedežih, dva tujca pa sta se nahajala v prtljažniku vozila. V vozilu, ki je namenjeno prevozu petih oseb se je tako prevažalo deset oseb.

Policisti so voznika pridržali in ga bodo, ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Turke bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Oddaj komentar