Poslanec Franc Trček zapustil levico

Poslanec Franc Trček je po seji DZ sporočil, da zapušča Levico. Kot je navedel na Facebooku, je zaradi svojega nastopa na seji DZ v poslanski skupini doživel “hladen tuš oz. kar pogrom”. Ker je očitno “preodrasel in prezahteven” za Levico, ocenjuje, da je bolje, če se poti razidejo. Kot je potrdil, zapušča tako stranko kot poslansko skupino.

Trček je sicer v obrazložitvi svojega glasu pred glasovanjem o potrditvi ministrov tretje vlade Janeza Janše med drugim izrazil upanje, da bo sodelovanje na odboru za zdravstvo, ki ga vodi, tudi v prihodnje potekalo tako tvorno kot doslej, saj so časi preresni. “Gospod Janša je pa dovolj odgovoren politik, upam,” je povedal in izrazil upanje, da bo tudi dobronamerno jemal kritike.

V poznejšem zapisu na Facebooku je Trček navedel, da je zaradi tega svojega nastopa v poslanski skupini doživel “hladen tuš oz. kar pogrom”, češ da naj bi povozil stališče, ki ga je podal vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec, in da naj bi hvalil prvaka SDS Janeza Janšo. Vatovec je sicer v predstavitvi stališča poslanske skupine ocenil, da je situacija nevarna, a ne toliko zaradi koronavirusa, kot zaradi Janševih avtoritarnih teženj.

Trček je v zapisu še dodal, da mu je koordinator Levice Luka Mesec dejal, da potem pa naj gre. “OK, pa grem,” je pripomnil.

Vsem v Levici se je ob tem zahvalil “za številne lepe in tudi manj lepe trenutke, ko sem v šestih letih prevečkrat videl, da so številni polni tovarištva na način, kot je SMC polna etike in morale”.

Dodal je tudi, da je zadnje pol leta v preštevilnih pogovorih tako z vodstvom stranke in z vodstvom poslanske skupine, kot tudi že obupano na svetu stranke neuspešno poskušal doseči, da se Levica zresni. Vendar pa da posluha za njegove predloge ni bilo. “In ne gre za neko mojo dnevno kaprico, gre za predolgo butanje z glavo ob zid strankine oligarhije in njih samovšečnosti,” je zatrdil.

Odločitev o tem, ali se poslovi od politike, ali pa jo nadaljuje “s kom bolj odraslim, ki me bo poskušal razumeti in sprejemati v moji državotvornosti”, bo Trček, kot je še napovedal, sprejel do 3. maja.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar