Poostren nadzor na pohorskih smučiščih

Upravljavci smučišč na Mariborskem Pohorju in Arehu so na skupnem sestanku s predstavniki Policijske postaje Maribor II obravnavali problematiko prisotnosti pohodnikov in turnih smučarjev na smučarskih progah v času njihovega odprtja. Kot so sporočili iz Marproma, bodo zaradi tega v nadaljevanju zimske sezone na Pohorju pogosteje izvajali poostren nadzor na smučiščih.

“Pri tem smo sprejeli odločitev, da bomo v nadaljevanju zimske sezone na Pohorju pogosteje izvajali skupen nadzor na smučiščih, predvsem z namenom zagotovitve ustrezne varnosti smučarjev, turnih smučarjev, pohodnikov in ostalih obiskovalcev,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Zaradi pogostejših nadzorov, ki bodo na Pohorju sledili v naslednjih dneh, pozivajo k spoštovanju smučarske zakonodaje in predpisov, s čimer bodo sami največ postorili za svojo varnost, pa tudi varnost ostalih prisotnih. “Ne nazadnje pa so za kršitve predpisov – ti med drugim prepovedujejo hojo po smučarskih progah v času odprtja in tudi uporabo prog po koncu obratovalnega časa – za kršitelje predvidene denarne sankcije v razponu od 100 do 800 evrov,” so še sporočili.

Oddaj komentar