Iščejo se prostovoljci za Art kamp

Prostovoljci so eden ključnih temeljev za uspešno izvedbo Art kampa, ki vsako leto poteka v mariborskem Mestnem parku v okviru Festivala Lent. Zato zavod MARS Maribor poziva vse, ki želijo postati del te velike družine, da priskočijo na pomoč. Prijave zbirajo do 18. junija.

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v Mestnem parku potekal letos že 14. leto zapored, in sicer od 25. junija do 3. julija. Program teče vsak dan med 9. in 13. ter 16. in 20. uro in zajema vsebine s področja kulture, umetnosti, znanosti, športa, rekreacije in zabave.

Na delavnicah in predstavitvah vsako leto sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev

“Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo. Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom. Zato vabimo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo,” so sporočili iz zavoda MARS Maribor.

Področja, kamor se lahko vključujejo prostovoljci, se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik dela v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj pet dni.

Pred pričetkom prostovoljskega dela bodo priredili izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v soboto, 19. junija

V tednu pred festivalom bodo tekle tudi praktične priprave na prostovoljsko delo. “Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, saj se bomo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje,” pojasnjujejo v zavodu.

Pred pričetkom festivala bodo s prostovoljci sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa izdali potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu, kar je lahko dobra delovna referenca. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let.

Oddaj komentar