ZPM potrebuje srčne in predane prostovoljce

Vir: Facebook ZPM Maribor

V februarju se je začelo izobraževanje za nove prostovoljce, svetovalce na Telefonu za otroke in mladostnike TOM®, ki je edina splošna telefonska linija v Sloveniji, namenjena izključno otrokom in mladostnikom.

“Veseli smo, da je bil odziv na razpis velik in predvidevamo, da bo osnovno izobraževanje uspešno zaključilo kar 17 novih prostovoljk in prostovoljcev, ki bodo kmalu skupaj z izkušenimi začeli opravljati delo anonimnih svetovalcev na telefonski liniji 116 111. Na TOM prostovoljke in prostovoljce smo še posebej ponosni, saj svetovalno delo opravljajo prav vse dni v letu, tudi ob vikendih in med praznikih,” so sporočili iz ZPM Maribor.

“Da bomo lahko tudi program POČITNICE S PRIJATELJI 2022 uspešno izpeljali, bo prav tako ključnega pomena zadostno število srčnih in predanih prostovoljk in prostovoljcev. Zato že od srede februarja vabimo vse, ki jih delo z otroki in mladostniki veseli, da se prijavijo na enega ali oba razpisa za nove prostovoljce, za prostovoljce na letovanjih in prostovoljce v Domu ustvarjalnosti mladih,” so zapisali v nadaljevanju.

Tudi letos bodo potrebovali več kot 200 prostovoljk in prostovoljcev, saj pričakujejo, da se bo počitniških programov v vseh treh naših centrih, v Mariboru, na Pohorju in v Poreču, udeležilo okoli 2.300 otrok in mladostnikov. “Prostovoljci na letovanjih morajo imeti dokončano srednješolsko izobrazbo in dopolnjeno 18. leto starosti, prostovoljci v programih v Mariboru pa so lahko tudi mlajši, njihovo prostovoljsko delo pa ne poteka le med poletnimi počitnicami, temveč skozi celo letom,” dodajo.

 

Vse razpise najdete TUKAJ. 

Oddaj komentar