Znano, kdaj naj bi bila končana nova Zdravstvena postaja Magdalena, ponudnik še ni izbran

Mestna občina Maribor je v sodelovanju z Zdravstvenim domom Adolfa Drolca Maribor v postopku gradnje nove Zdravstvene postaje Magdalena na Jezdarski ulici. Na predmetno javno naročilo so prejeli 4 ponudbe za izvajalca GOI del, od katerih niso sprejeli nobene.

Projekt se bo začel jeseni

Nov projekt bo izveden v skladu z zmagovalno rešitvijo podjetja Styria arhitektura d. o. o., ki je bila izbrana že na natečaju poleti 2020. Po pripravi projektne dokumentacije in pridobitvi gradbenega dovoljenja v začetku leta, lahko pričakujemo, da se bodo gradbena dela pričela v drugi polovici 2022, so nam dejali na MO Maribor.

Gradnja bi se naj začela oktobra in trajala eno leto, za tem pa sledi še montaža opreme in pridobitev uporabnega dovoljenja. Celoten projekt naj bi bil zaključen torej marca, 2024, povedo na mariborski občini.

VIR: Mestna občina Maribor
VIR: Mestna občina Maribor

Vrednost celotnega projekta je približno 9,5 milijona, od tega bodo lastna sredstva MO Maribor znašala 4,9 milijona, vrednost sofinanciranja Ministrstva za zdravje bo 2,5 milijona.

Okoli 600.000 evrov bo predvidena vrednost sofinanciranja ZD Adolfa Drolca Maribor, in vrednost sofinanciranja ostalih občin soustanoviteljic ZD Adolfa Drolca. Okoli 300 000 evrov bo predvidena vrednost sofinanciranja opreme s strani Ministrstva za zdravje in predvidena vrednost sofinanciranja Lekarn Maribor, zapišejo na MO Maribor. V času obnove se bo dejavnost iz ZP Magdalena selila v ZP na Teznu. V načrtu je obnoviti tudi to postajo, a še ni znano kdaj.

Doprinos mestni četrti bo velik, pravijo na občini

Na MO Maribor smo naslovili tudi vprašanja o številu ponudb, ki so jih prejeli na javnem razpisu in kdaj bodo znani rezultati, ali so bile ponudbe znotraj finančnih okvirjev ali so velika odstopanja, ter katere druge dejavnosti bodo na voljo v zdravstvenem domu.

Prejeli so štiri ponudbe

Odgovorili so nam: “Na predmetno javno naročilo smo prejeli 4 ponudbe za izvajalca GOI del. Izvajalca na javnem razpisu nismo izbrali, saj so vse ponudbe presegale zagotovljena finančna sredstva v proračunu. Ko pa bo sklep o neizbiri pravnomočen, bo razpis ponovljen. Časovnica izvedbe projekta je nespremenjena, cilj ostaja, da se z deli prične letos jeseni in se zdravstvena postaja v uporabo preda v prvi polovici 2024. Doprinos mestni četrti in celotnemu mestu bo nedvomno velik, če pogledamo, da so dosedanji prostori zdravstvenega doma tako dotrajani, da jih več ni možno uporabljati, ambulante pa so preseljene drugam.”

Z novo zdravstveno postajo bodo, kot so nam zagotoviti v nadaljevanju, zagotovljeni lokacijsko enoviti in funkcionalno – tehnološko ustreznejši pogoji, tako za delo zaposlenih, kot tudi za zdravstveno obravnavo pacientov: “V Zdravstveni postaji Magdalena se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega in mladinskega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki sodijo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva ter lekarniško dejavnost. S projektom bo v Mestni občini Maribor na novo vzpostavljena lokacijsko enovita in funkcionalno – tehnološka enota za zagotavljanje zdravstvene oskrbe ter izvajanja lekarniške dejavnosti.”

Oddaj komentar