Znane podrobnosti včerajšnjega napada na 48-letnico: Iskal bivšo partnerko in kričal, da jo bo ubil

11. oktobra 2021 ob 11.24 je bil Operativno komunikacijski center PU Maribor po telefonu obveščen o poskusu umora, ki se je zgodil v vasi v okolici Selnice ob Dravi.

Miran Šadl iz PU Maribor je dejal, da sta bili na kraj napoteni policijski patrulji iz Policijske postaje Ruše in Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor: “Policisti so ob prihodu na kraj z izvedbo prvih nujnih ukrepov ugotovili, da se v stanovanjski hiši nahaja 48-letna ženska, ki je utrpela več vbodnih poškodb.”

29-letnik prijet na območju PU Celje

Na kraj je kmalu zatem prispela še nujna medicinska pomoč z zdravnikom iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki ji je nudila nujno medicinsko pomoč in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. “Ugotovljeno je tudi bilo, da se je osumljeni 29-letnik, po dejanju s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom
mariborskega registrskega območja. V nadaljevanju je stekla obsežna policijska akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami, vsled katere je bil osumljeni po dveh urah prijet na območju PU Celje, natančneje na območju Pohorja, kjer mu je bila nato tudi odvzeta prostost,” pojasni.

Z ogledom kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kaznivo dejanje poskusa umora izvršil njen bivši zet.

Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni okrog 11. ure istega dne iskal 21-letno bivšo partnerko, s katero sta do nedavnega živela v tri in pol letni zunajzakonski skupnosti. Zaradi prekinitve njunega razmerja in predhodnih groženj, mu je oškodovana 48-letnica vstop poskušala preprečiti, vendar ji to ni uspelo.

Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril. Ob tem je kričal, da jo bo ubil.

Oškodovana mu je pri tem sledila in ga poskušala umiriti, takrat pa jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Med tem je s kuhinjskega pulta pograbil kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu, po dejanju pa je stanovanjsko hišo zapustil in se z osebnim avtomobilom odpeljal.

Grozi mu kazen zapora najmanj petnajstih let

Z navedenimi ugotovitvami sta bila seznanjena dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja po 116/I-4 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34/I čl. istega zakona, je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

Oddaj komentar