Znane podrobnosti o grozljivem napadu psa na otroka

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Včeraj je v Mengšu pes napadel 8-letnega otroka. Ta je zaradi hudih poškodb umrl. Danes je znanih že več podrobnosti.

Deklica pristopila do psa

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Valter Zrinski je danes pojasnil, kaj so do zdaj ugotovili. Včeraj si namreč nekaj minut do 17. ure policiste obvestili, da je v Mengšu pes napadel otroka. Na podlagi do sedaj zbranih podatkov so ugotovili, da je bila osemletna deklica na dvorišču stanovanjske hiše. Pristopila naj bi do psa, ki je bil sicer privezan z verigo.

Pes je takrat napadel deklico in jo ogrizel

O dogodku je po besedah Zrinskega nato izvedela odrasla oseba, ki je prišla zraven in psa odstranila. Nato pa poklicala reševalce. Ti so na kraj dogodka prišli po besedah Zrinskega hitro. Kljub hitri zdravniški pomoči pa je osemletnica na kraju napada umrla. Pes pred tem ni bil evidentiran kot nevaren.

Psa so odvzeli

Kriminalisti so opravili ogled kraja napada. Tam je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. Zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin policisti še nadaljujejo. Zbirajo pa obvestila v okviru suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Oddaj komentar