Zimske počitnice s prijatelji

Ustvarjalne delavnice. Foto: ZPM

V ponedeljek se pričnejo zimske počitnice. Tudi tokrat so na Zvezi prijateljev mladine Maribor pripravili nabor aktivnosti, s katerimi si lahko šolarji popestrijo proste dneve. V petih dneh bodo združili priprave na pust, ustvarjanje, učenje skozi igro in rekreacijo.

Drsališče v Mariboru.
Drsališče v Mariboru.

Vsak dan od 8h do 16h bodo v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM-u) lahko izdelovali maske in rekvizite, s katerimi bodo dopolnili svoje pustne kostume. Od ponedeljka do četrtka od 9h do 13h bodo v DUMu pripravili posebne delavnice izdelovanja pležuhov, “pokov” ali “ritotresov”. Ob nekaterih stalnicah, kot je sredin izlet, gibalna delavnica japonskega mečevanja, košarka in raznovrstne družabne igre, bodo lahko v torek izdelovali naravno kozmetiko ali drsali na Trgu svobode, v sredo sestavljali Lego robote, v četrtek prisluhnili predstavitvi starodavnega Irana, v petek pa po Pohorju dirkali s pležuhi.

Vir: zpm-mb.si
Vir: zpm-mb.si

Programi so primerni za otroke od 6. leta starosti, razen izdelovanja pležuhov in bridža, ki sta primerna za najstnike od 12. leta starosti. Vse aktivnosti razen sredinega izleta in lego delavnic so brezplačne.

Oddaj komentar