Zeleni Evrope predlagali davčne olajšave za starše otrok, ki so se šolali od doma

Vir: pixabay.com

Stranka mladih Slovenije – Zeleni Evrope predlaga, da se zaradi posebnih razmer med epidemijo COVID-19, ko se šolanje ni moglo izvajati na ustaljen način, priznajo posebne davčne olajšave za vse, ki so otroke šolali od doma.

Tako predlagajo, da se pod posebno davčno olajšavo – za vzdrževane otroke – doda nova kategorija: “šolajoč se otrok”. V tej kategoriji bi se naj osebi, ki otroka prijavlja kot vzdrževanega družinskega člana, prizna olajšava za vsak mesec, ko se je otrok šolal od doma, v polovični višini, kot znaša mesečna olajšava za tega vzdrževanega otroka. Ta olajšava se prizna za vse, ki kot vzdrževanega družinskega člana uveljavljajo otroka, ki je vključen v osnovno ali srednješolsko izobraževanje v Republiki Sloveniji in v času epidemije COVID-19 ni mogel obiskovati pouka na šoli, temveč se je moral šolati na daljavo.

Primer:
Oseba, ki kot olajšavo uveljavlja dva otroka, ki sta se v času epidemije COVID-19 šolala od doma, bi tako po lestvici (kot velja za leto 2020) pridobila posebno olajšavo za mesec april v višini:

Vir: Stranka mladih – Zeleni Evrope

Oddaj komentar