Že tretji poskus predobravnavnega naroka v sojenju Roku Snežiču, sledi tudi začetek glavne obravnave Abramovu

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Na celjskem okrožnem sodišču bo ta teden stekla glavna obravnava v sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta. Na mariborskem okrožnem sodišču pa je razpisan nov, že tretji poskus predobravnavnega naroka v sojenju Roku Snežiču, ki mu očitajo nepravilnosti v postopku osebnega stečaja.

Začetek glavne obravnave v sojenju Abramovu

Na Okrožnem sodišču v Celju bodo predvidoma v petek začeli glavno obravnavo v sojenju Sebastienu Abramovu, znanemu iz zadeve odrezana roka. Tožilstvo mu tokrat očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber.

Vebrova je bila ustreljena v hiši svojih staršev v okolici Žalca marca 2015

Abramov trdi, da jo je ustrelil po nesreči, med čiščenjem avtomatske puške naj bi se mu ta sprožila. Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način.

Na predobravnavnem naroku je Abramov zanikal obtožbe in zatrdil, da je šlo za nesrečo. Tožilstvo pa nasprotno meni, da jo Vebrovo umoril na zahrbten način, nato pa skušal dejanje prikazati kot nesrečo. Kot je opozoril tožilec Gorazd Kacijančič, je Abramov, preden je poklical reševalce, odstranil nabojnik iz puške in jo nato še pospravil.

Že tretji poskus predobravnavnega naroka v sojenju Roku Snežiču

Na mariborskem okrožnem sodišču je za torek razpisan nov, že tretji poskus predobravnavnega naroka v zadevi, s katero tožilstvo davčnemu poznavalcu Roku Snežiču očita dajanje prednosti upnikom v postopku osebnega stečaja. Prvi narok je bil razpisan konec februarja, drugi konec marca, a se ju Snežič ni udeležil, tudi vabilo ni bilo izkazano.

Po besedah višje državne tožilke s specializiranega državnega tožilstva Bojane Podgorelec očitajo Snežiču oškodovanje upnikov v zvezi s prijavljeno terjatvijo njegove babice v postopku njegovega osebnega stečaja.

Z babico naj bi namreč sklenil posojilno pogodbo v višini 400.000 evrov, nato pa je bila ta prijavljena kot terjatev v osebnem stečaju ter delno poplačana s prodajo nepremičnin v stečajnem postopku. Tožilstvo je prepričano, da je bila omenjena posojilna pogodba fiktivna, z njenim poplačilom pa je bila oškodovana Finančna uprava RS.

Po poročanju medijev naj bi namreč babica prehitela finančno upravo in pred njo vpisala hipoteke na Snežičevo premoženje. Prav zato je bila prva poplačana v stečaju in je dobila večino denarja, ki ga je stečajni upravitelj dobil s prodajo Snežičevega premoženja.

Oddaj komentar