Zbiralna akcija starega papirja, izkupiček v celoti namenjen socialno šibkejšim dijakom

FOTO: Pixabay.com

Klub mariborskih študentov bo v 8. 4., 9. 4. in 10. 4. na Trgu Miloša Zidanška 1, pred II. gimnazijo Maribor, zbiral star papir, katerega izkupiček bo v celoti namenjen socialnemu skladu II. gimnazije Maribor, ki je namenjen socialno šibkejšim dijakom.

Projekt, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Surovin, so zasnovali, ker opažajo, da je veliko govora o podnebnih spremembah, pa vendar premalo rešitev, ki bi bile lažje dostopne v vsakdanjem življenju. Hkrati se zavedajo tudi pomembnost medvrstniške pomoči, saj bodo mimoidoči s prinašanjem papirja, posredno svoj delež prispevali v sklad za pomoč dijakom iz socialno šibkejših družin.

Organizacijo projekta je tako prevzela dijaška sekcija Kluba Mariborskih študentov, saj želijo ozavestiti dijake, študente in nasploh mlade v Mariboru o pomembnosti recikliranja in varovanju okolja, pa čeprav z malimi, na videz nepomembnimi dejanji.

Vse, ki imate doma star papir, nagovarjajo, da ga prinesite in prispevajte k oblikovanju trajnostne prihodnosti. Papir bodo zbirali:

v četrtek, 8. 4. 2021, od 16.00 do 19.00,
v petek, 9. 2. 1021, od 9.00 do 12.00,
v soboto, 10. 4. 2021, od 10.00 do 13.00.

Keson za odpadni papir bo vse tri dni na Trgu Miloša Zidanška 1, pred II. gimnazijo Maribor.

Na videz nepomemben material ljudje z lahkoto zavržemo, pa vendar je prav ta lahko ključ do lepše prihodnosti – zelenega planeta in socialne enakopravnosti. S tem ko prinesemo odpadni papir, ki je v naši hiši odslužil svojemu namenu, bomo morda že naslednji mesec posredno pomagali dijaku, ki je te pomoči potreben in reciklirali papir, da bo lahko ponovno zaživel v malo drugačni obliki.

Oddaj komentar