Zavod za turizem Maribor Pohorje s soglasnim dogovorom o odstopu direktorice

Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje.

Nadzorni svet Zavoda za turizem Maribor Pohorje se je na včerajšnji seji seznanil z nedavnim odstopom dosedanje direktorice Doris Urbančič Windisch, ki po skoraj štirih letih zapušča položaj iz osebnih razlogov.

Kot je za STA povedal prvi mož sveta zavoda Zdravko Luketič, bo odhajajoča direktorica na čelu zavoda formalno še do 21. septembra.

Doris Urbančič Windisch bo sicer do dokončnega odhoda koristila dopust, vodenje zavoda pa bo v tem času prepustila sodelavcem, čeprav ima še vedno vse pristojnosti. O tem, kdo bo do novega razpisa kot vršilec dolžnosti vodil zavod, člani sveta danes še niso odločili, po besedah Luketiča se bodo do njenega dokončnega odhoda sestali še enkrat. Ob tem je dodal, da njenega odstopa mestnemu svetu ni treba obravnavati, saj je prišlo do soglasnega dogovora.

“Dosedanja direktorica se je danes zahvalila za konstruktivno sodelovanje in tudi za konstruktivno kritiko. Tudi mi smo se ji zahvalili za opravljeno delo,” je o tem še povedal Luketič, medtem ko Urbančič Windischeva, ki je imela večji del svojega mandata težave s politično podporo, k temu za STA ni imela nič več dodati. O tem, kam jo bo v prihodnje vodila poslovna pot, se še odloča, je dodala.

Svet zavoda je danes tudi sprejel rebalans proračuna zavoda, ki so mu za letos v skladu z rebalansom mestnega proračuna odvzeli okoli 230.000 evrov in tako zdaj znaša dobrih 960.000 evrov.

Mestna občina Maribor je sicer že pripravila tudi nov odlok o zavodu za turizem, ki naj bi ga sprejemali na naslednji seji, po njem pa ustanoviteljica zavoda poslej ostaja le še mariborska občina.

Občine Rače-Fram, Hoče-Slivnica in Starše so že pred časom izstopile iz zavoda, potem ko so v neuspešnem postopku razrešitve v času prejšnjega župana Andreja Fištravca podprle Urbančič Windischevo, mariborska občina pa jih je takrat pozivala naj pri upravljanju zavoda sodelujejo tudi finančno.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar