Zaradi zapore na Kardeljevi številni obvozi

Kot so sporočili iz Marproma bo zaradi popolne zapore Kardeljeve ceste, kjer potekajo gradbena dela, bodo mestni avtobusi na liniji številka 2. (Betnavska – Razvanje), od 5. decembra do vključno 12. decembra na tem območju vozili po spremenjeni trasi. 

Trasa bo speljala iz smeri centra mesta po naslednjih ulicah oziroma cestah: Ul. Matije Murka–Knafelčeva ul. vse do križišča z Radvanjsko c.–Radvanjska c.–Boršnikova ul.–Kardeljeva c. in naprej po ustaljeni poti.

Proti centru mesta bo linija 2 vodila po ustaljeni trasi do Kardeljeve c. in nato po Ul. Staneta Severja mimo cestnih zapor.

Med popolno zaporo na Kardeljevi c. ne bosta v uporabi avtobusni postaji Kardeljeva–Knafelčeva in OŠ Tabor 1 iz smeri centra mesta. Nadomestna postaja bo na nekaj metrov oddaljeni lokaciji v Knafelčevi ul., v smeri centra mesta pa v Ul. Staneta Severja.

Medtem so iz Mestne občine Maribor sporočili, da bo v tem času onemogočen dostop vozilom tudi do Osnovne šole Tabor I, zato delavce šole in starše šolarjev naprošajo, da svoja vozila parkirajo ob blokih v soseščini.

Po obnovi Kardeljeve, prebivalci do več parkirišč

Na Kardeljevi cesti se stanovalci tamkajšnjih blokov že več let srečujejo s problematiko parkirnih mest. Po obnovi pa bodo dobili več kot 150 parkirnih mest. Cesto so preuredili iz štirih prometnih pasov v zgolj dva.

Na skrajno desnih prometnih pasovih bodo uredili vzdolžno oziroma poševno parkiranje z krepi umirjanja prometa. Obnova te ceste naj bi se zaključila konec meseca. Kot dodatni ukrep pa bodo uvedli še omejitev hitrosti na 30 kilometrov na uro.

Oddaj komentar