Zaposlen v vrtcu dobil kazen, ker ni imel maske: sodelavci v znak podpore zbrali denar

Bojan Turk, ki je zaposlen v vrtcu Mladi rod v Ljubljani, je objavil zapis, ki dokazuje, da ljudje znamo stopiti skupaj in si odpustiti napake. Pred nekaj dnevi je ob tem, ko je zapustil stranišče brez maske, naletel na inšpektorko, ki mu je izdala kazen.

“Več ur na dan otrokom nudim varstvo. V teh kriznih časih sem bil ves čas prisoten v službi in pomagal staršem, ki so res potrebovali varstvo. Da ne govorim o mnogih ukrepih, ki smo jih in jih še vedno moramo upoštevati. Ena takih stvari je nošenje mask. Saj veste kako je s temi maskami. Jo daš gor, dol, gor, dol, pozabiš, se vrneš v sobo, iščeš masko,” je zapisal. Odhitel je na stranišče in si v naglici pozabil nadeti masko. Zapiše, da se zgodi vsakemu. Bil je čas hranjena in počitka. Na hodniku ni bilo nikogar.

Prejel je 200 evrov kazni

“Naredim tri korake in naenkrat se mi prikaže »gospa Groza«. Pokaže mi svojo grozno izkaznico. Jaz, »kršitelj« pa brez maske. Odšel sem nazaj v sobo po masko. Očitno ji nisem bil simpatičen in dala mi je globo za prekršek (200€). Če se pritožiš in ti ne odobrijo, plačaš poln znesek (400€),” zapiše v nadaljevanju.

“Vsak dan, ko pridem v službo – kriki »BOOOOJAAAAN« in v objem. Veselje na višku. In tak človek, ki bi še ščurka rešil pred smrtjo, si zasluži kazen! Ja, naredil sem prekršek. Jaaaa pravila so pravila. Vendar vsak človek, ki ima občutek do sočloveka, ne bi dal kazni. Zgolj opozorilo.”

Sodelavke so ga presenetile

Danes, po tem, ko je zapustil stranišče, so ga prestrašile sodelavke, ki so mu pripravile presenečenje. Dale so mu kuverto: “Notri nekaj cinglja. Odprem in v kuverti denar. Nič jasno (šok). Sočutje zmaga nad represijo. Cel kolektiv Mladega roda je prispeval za plačilo moje kazni. Očitno sem obdan z dobrimi ljudmi. Rad bi se jim iskreno zahvalil. In še večkrat se bom. Že solze letijo. Ne vidim tipk.”

V sredo, v službi, okrog 12:30, sem šel proti WCju in naenkrat se mi je na hodniku prikazala slaba energija. Danes…

Objavil/a Bojan Turk dne Petek, 19. marec 2021

Oddaj komentar