Začenja se rekonstrukcija križišča v Melju, stekel spremenjen režim

Direkcija za infrastrukturo in mariborska občina danes začenjata s 300.000 evrov vredno rekonstrukcijo križišča v Melju, ki bo dobilo semaforje. Z današnjim dnem pa vse do konca avgusta bosta zaprti desna polovica Meljske ceste in Ulica Kraljeviča Marka, kjer se ta križa z Meljsko cesto. Promet bo tam preusmerjen v Industrijsko ulico in naprej na Oreško nabrežje.

“To zelo prometno križišče v Melju bo dobilo semaforje, s tem bo izboljšana prometna varnost in povečana pretočnost. V sklopu projekta bo urejena tudi preplastitev vozišča, zamenjani bodo komunalni vodi, postavljena nova javna razsvetljava, za kolesarje pa bo urejeno vodenje po vozišču,” so sporočili iz Mestne občine Maribor. Dela bodo trajala do sredine novembra, Meljska cesta pa bo ves čas polovično prevozna.

Spremembe bodo tudi na linijah mestnega avtobusnega prometa

Mestni avtobusi na linijah 1 Tezno, 2 Betnavska–Razvanje, 10 Malečnik, 20 Grušova in 21 Ljubljanska–TC Merkur v tem času vozili po spremenjeni trasi. “Tako med zaporo ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Oreško nabrežje 2, Oreško nabrežje 1 in Kraljeviča Marka ulica,” pojasnijo na Marpromu in dodajo, da lahko, kot nadomestni, uporabite postajališči Meljska–Partizanska in Meljska – trgovina.

Prosijo za strpnost

“Voznike, avtobusne potnike in druge udeležence v prometu prosimo, da so na območju Melja v prihodnjih mesecih strpni in pozorni na prometno signalizacijo, ki bo nakazovala cestne zapore in urejene obvoze, ter da jo tudi upoštevajo,” so še zapisali na MO Maribor.

Oddaj komentar