Začenja se mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

FOTO: Pixabay.com

Danes se začenja mednarodni teden ozaveščanja o prevarah, katerega namen je o tej problematiki ozavestiti čim širšo javnost.

Družba Deloitte Slovenija s partnerji tudi letos ob tej priložnosti pripravlja vrsto dogodkov, častni pokrovitelj tedna pa je tudi tokrat predsednik republike Borut Pahor.

“Pomen osveščanja o prevarah prepoznava vse več ljudi, pobuda pa vsako leto pridobiva na ugledu. Da to drži, dokazuje dejstvo, da jo je letos podprlo kar 18 zelo uglednih organizacij,” je na junijski predstavitvi dogodkov v sklopu tedna dejal vodilni partner in vodja področja forenzike za jadransko regijo v družbi Deloitte Yuri Sidorovich.

Slovesnost ob odprtju potekala prek spleta

Letošnje dogajanje bo potekalo v znamenju pandemije covida-19, zato bo tudi današnja slovesnost ob odprtju potekala prek spleta. Udeležence bodo med drugim nagovorili Pahor, Sidorovich in predsednica Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar – ACFE Slovenija Sandra Damijan.

V nadaljevanju bo Bojan Dobovšek s Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru predstavil rezultate študentske ankete na temo dojemanja prevar in korupcije ter kriterijev določanja (proti)koruptivnega vedenja študentov.

V prihodnjih dneh bo družba Deloitte Slovenija v sodelovanju s partnerji organizirala tudi vrsto drugih dogodkov. Nanašali se bodo tudi na pandemijo, saj je ta po navedbah ACFE Slovenija “omogočila popolne razmere za rast novih in starih tveganj za finančni kriminal”.

Osveščati javnost o pomenu boja proti korupciji in prevarah

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah vsako leto poteka pod okriljem ACFE, v Sloveniji pa so ga prvič izvedli leta 2018 na pobudo družbe Deloitte. Namen dogodkov je osveščati javnost o pomenu boja proti korupciji in prevarah ter predstaviti mehanizme za vzpostavljanje integritete in transparentnosti.

Podporo iniciativi so letos izrazili računsko sodišče, ACFE Slovenija, Slovenski državni holding, komisija za preprečevanje korupcije, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, družba Deloitte, Transparency International Slovenia, Gospodarska zbornica Slovenije in Stalna arbitraža pri GZS, Združenje notranjih revizorjev IIA – Slovenski inštitut, Tax Fin Lex, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Visoka šola za računovodstvo in finance ter medijska hiša Delo.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar