Začenja se 16. Festival športa in zabave – Športna pomlad 2020

Vir: sportnapomlad.si

Festival športa in zabave Športna pomlad 2020 bo poskrbel, da bo Evropski teden športa v Mariboru obarvan s športom, druženjem, glasbo in zabavo.

S promocijo športa in zabave bodo začeli že 18. septembra in do začetka Evropskega tedna športa, ki traja od 23. do 30. septembra, bodo že pošteno ogreti in pripravljeni na spopad z samim seboj.

“Že 16 let je naše osnovno poslanstvo promovirati šport, športne sredine, objekte in zdrav način življenja. Športna pomlad v jeseni dokazuje, da smo športno pomladni lahko skozi vse leto. S športno kreativnostjo lahko v vsakem času in kraju naredimo nekaj zase in za svoje počutje,” sporočajo organizatorji.

In kaj so pripravili za obiskovalce od 18. do 27. septembra:

Glasbeni oder bo postregel s petimi koncerti na trgu Medicinske fakultete, prvi bo že 18.9. ob 19.30 uri z ansamblom Simpatico. Sledijo: Tzigano Brutallo manouche gypsi swing trio, duet Marko Zaletelj & Dada Kladenik, ansambel medicincev Internisti in večer šansonov z Oriyonom. Koncerte si bo moč ogledati tudi preko prenosov v živo na naši Facebook strani.

Mariborska transverzala – namen Mariborske transverzale je spoznati mesto in okolico malo drugače, kot smo navajeni. Skozi pohode na mariborske griče in vrhove bomo spoznali Maribor in okolico z različnih perspektiv. Srečali se bomo z zgodovino mesta, s pravljičnimi pripovedkami, turistično ponudbo ter izvedeli zakaj smo lahko ponosni na naše mesto in tako začutili pravo sporočilo Maribora.

Indijanski kamp se bo odvil na Hipodromu v Kamnici, in sicer 19. in 20. septembra, med 10. do 12.30. uro.

Na dnevu Medicinske fakultete UM, 25. septembra, od 10. do 14. ure, se bodo obiskovalci lahko seznanili z naslednjimi temami:
– promocija in degustacija zdrave prehrane športnikov
– prva pomoč pri poškodbah pri športu, nudenje temeljnih postopkov oživljanja utopljencem
– delavnica skupinske vadbe
– promocija krvodajalstva
Dnevu se bo priključilo tudi Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje, ki bodo merili krvni tlak, ITM., srčni utrip in količino kisika v krvi.

Poleg zgoraj navedenega bodo potekale razne brezplačne športne aktivnosti v Športnih objektih Maribor, kjer se boste lahko seznanili z možnostmi rekreacije v jesensko zimskem času. Več o vseh programih naših izvajalcev si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Oddaj komentar